Ο καφές και η υγεία μας!

by K Admin

coffee_ygeia

Η απόλαυση που σου προσφέρει το καφεδάκι σου, όπως και αν το πίνεις, δεν είναι το μόνο καλό που σου κάνει! Μάθε πως απολαμβάνοντας το αγαπημένο σου ρόφημα, πάντα με μέτρο, κερδίζεις πόντους για την υγεία και την ευεξία σου.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, ο μέχρι πρότινος παρεξηγημένος καφές προσφέρει εκπληκτικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Πάμε να δούμε πώς και που ο καφές μας κάνει καλό!

 

Ο καφές και… το μυαλό σου!

Ενισχύει τα κύτταρα του εγκεφάλου σου και προσφέρει ευχάριστη διέγερση, ζωντάνια και νοητική συγκέντρωση καθώς επιτρέπει στο μυαλό να παράγει περισσότερη ντοπαμίνη και αδρεναλίνη. Με άλλα λόγια, ο καφές ενισχύει τη μνήμη και το χρόνο αντίδρασης σε διάφορα ερεθίσματα!

Ο καφές φαίνεται πως μας θωρακίζει και από εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου όπως το  Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

 

shutterstock_261214175

Ο καφές και οι αθλητικές επιδόσεις σου!

Ο καφές αυξάνει τις επιδόσεις σου! Γιατί; Απλά, γιατί ο μυς μετατρέπει το λίπος σε καύσιμο πιο εύκολα, αν έχεις πιει καφέ πριν την προπόνηση.

 

Ο καφές και… η καρδιά σου

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καφέ έχουν μεγαλύτερη προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.  Οι περισσότεροι πιστεύουμε το αντίθετο, όμως η επιστήμη αναφέρει ότι όταν καταναλώνεις 3-5 κούπες καφέ την ημέρα, μειώνεις την πιθανότητα να αποκτήσεις καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αντίστοιχα, η μέτρια κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα και για εγκεφαλικό επεισόδιο!

 

 

Ο καφές και… το συκώτι σου!

Έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι ο καφές μειώνει μέχρι και 80% την πιθανότητα για κύρωση που οφείλεται σε κατανάλωση αλκοόλ.  Ενώ και άλλες έρευνες, αναφέρουν ότι ο καφές μπορεί να μειώσει την πιθανότητα για καρκίνο του συκωτιού μέχρι και 40%.

Επιπλέον, ο καφές φαίνεται να προσφέρει προστασία και από το μελάνωμα.

 

 shutterstock_300960332 - CopyΟ καφές και… ο διαβήτης!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει σημαντικά την πιθανότητα για Διαβήτη Τύπου 2! Συγκεκριμένα, για κάθε κούπα καφέ που κατανάλωσαν μέσα στην ημέρα οι συμμετέχοντες στην έρευνα οι πιθανότητες να αποκτήσουν διαβήτη μειώθηκε κατά 7%!  Μήπως να αρχίσεις να απολαμβάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη;

 

 

Ο καφές και τα… μάτια σου!

Επιστήμονες έχουν βρει ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα για απώλεια της όρασης και παθήσεις όπως το γλαύκωμα, χάρις σε ένα αντιοξειδωτικό που περιέχει.

Και… αφού ο καφές έχει φυσικά αντιοξειδωτικά, καταπολεμάει την κατάθλιψη και ανεβάζει τη διάθεσή σου!

 

Ο καφές και… η κούραση σου!

Γνωστό σε όλους τους coffee- lovers ο καφές καταπολεμάει την ήπια κούραση! Όμως, μειώνει σημαντικά και τα «συμπτώματα» της αϋπνίας. Σκέψου ότι μόνο και η μυρωδιά των κόκκων καφέ είναι αρκετή για να αυξήσει την ενέργειά σου!

 

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον καφέ. Το ρόφημα που αφορίστηκε και αποθεώθηκε, προκάλεσε πολέμους και έχτισε οικονομίες, αγαπήθηκε και διαδόθηκε όσο κανένα.

Μοιράσου τα οφέλη με τους φίλους σου πίνοντας ένα καφέ μαζί τους. Καλή απόλαυση!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη