917
Κάθε coffee-lover ξέρει να εκτιμάει τον καλό καφέ και να τον απολαμβάνει σύμφωνα με τα γούστα του! Άλλοι προτιμούν όλο το χρόνο έναν ελληνικό καφέ ή ένα espresso κι άλλοι αλλάζουν τις συνήθειές τους ανάλογα την εποχή!
Όμως όλοι, ανεξαιρέτως, θέλουν να απολαμβάνουν τη γεύση και το άρωμα του αγαπημένου τους ροφήματος!
Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα όσα πρέπει να ξέρεις για να μπορείς να φτιάχνεις και να απολαμβάνεις σπίτι σου τον καλύτερο καφέ, με ωραίο άρωμα και πλούσια γεύση!
Διάβασε τα tips για τον καφέ που προτιμάς:
Ελληνικός καφές:
- Χρησιμοποίησε καλής ποιότητα νερό. Το σκληρό νερό καταστρέφει το άρωμα του καφέ.
- Πρόσθεσε τον καφέ και τη ζάχαρη σε δροσερό νερό και ανακάτεψε συνεχώς για να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα.
- Τοποθέτησε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ο καφές αρχίσει να φουσκώνει απέσυρέ τον από τη φωτιά, χτύπησε το μπρίκι 2-3 φορές στον πάγκο και τοποθέτησέ το πάλι στη φωτιά για να ξαναφουσκώσει.
- Άδειασε το στο φλιτζάνι αμέσως πριν κάνει κατακάθι.
Καφές φραπέ:
- Βάλε στο ποτήρι ή στο σέικερ πρώτα τη ζάχαρη και μετά τον καφέ για να μην κολλήσει στον πάτο.
- Χτύπησέ τον με 30 ml νερό και όχι περισσότερο για να μην γίνει όλο αφρός.
- Χρησιμοποίησε ζεστό νερό για το χτύπημα για να πετύχεις τη μέγιστη διαλυτότητα του καφέ και της ζάχαρης.
Καφές espresso και cappuccino:
- Χρησιμοποίησε καλής ποιότητας νερό θερμοκρασίας 90 έως 93ο C.
- Υπολόγισε 7 – 8 γραμμάρια καφέ για κάθε φλιτζανάκι.
- Καθάρισε συχνά τη μηχανή σου
- Για το αφρόγαλα χρησιμοποίησε πολύ παγωμένο πλήρες γάλα
Καφές φίλτρου:
- Χρησιμοποίησε καλής ποιότητας νερό θερμοκρασίας 93 έως 96ο C.
- Προτίμησε τα μεταλλικά έναντι των χάρτινων φίλτρων για πιο πλούσιο άρωμα.
- Υπολόγισε 2 κουταλιές της σούπας καφέ για κάθε κούπα των 300ml
- Αν θέλεις να έχεις όλη μέρα έτοιμο ζεστό καφέ διατήρησέ τον σε μεταλλικό θερμός κλεισμένο καλά. Έτσι θα διατηρήσει τη θερμότητα αλλά και το άρωμά του.
Τώρα, είσαι έτοιμος να φτιάξεις τον καλύτερο καφέ, μόνος σου!