Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και πορτοκάλια

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Υλικά για ταψάκι 28εκ.

  • 2 πορτοκάλια μέτρια ολόκληρα (250γρ.-280γρ. ο πολτός)
  • 150 γρ. αμύγδαλα
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ. σ. κανέλα

Για τη διακόσμηση

  • αμύγδαλα ασπρισμένα
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Τρυπάμε τα πορτοκάλια με μαχαίρι και τα βάζουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά
  2. Τρίβουμε τα αμύγδαλα
  3. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε
  4. Σουρώνουμε τα πορτοκάλια και αφού κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους, τα κουκούτσια και την άσπρη μεμβράνη αν έχουν και τα πολτοποιούμε
  5. Χτυπάμε το βούτυρο, την κανέλα και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν καλά
  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε τον πουρέ των πορτοκαλιών
  7. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα
  8. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά περίπου
  10. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα
  11. Αφού κρυώσει εντελώς και τυλίγουμε ένα νόμισμα με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε από κάτω σε τυχαίο σημείο
  12. Στολίζουμε με αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη