1,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για ταψάκι 28εκ.
- 2 πορτοκάλια μέτρια ολόκληρα (250γρ.-280γρ. ο πολτός)
- 150 γρ. αμύγδαλα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κ. σ. κανέλα
Για τη διακόσμηση
- αμύγδαλα ασπρισμένα
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Τρυπάμε τα πορτοκάλια με μαχαίρι και τα βάζουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά
- Τρίβουμε τα αμύγδαλα
- Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε
- Σουρώνουμε τα πορτοκάλια και αφού κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους, τα κουκούτσια και την άσπρη μεμβράνη αν έχουν και τα πολτοποιούμε
- Χτυπάμε το βούτυρο, την κανέλα και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν καλά
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε τον πουρέ των πορτοκαλιών
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα
- Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά περίπου
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα
- Αφού κρυώσει εντελώς και τυλίγουμε ένα νόμισμα με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε από κάτω σε τυχαίο σημείο
- Στολίζουμε με αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη