2,3K
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά:
- 150 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1 βανίλια
- 2 λοβούς κάρδαμου
- 3/4 φλ. πλήρες γάλα
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Πιο συγκεκριμένα, ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ, ενώ βάζουμε νερό να βράζει σε μία κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε το μεταλλικό σκεύος με τη σοκολάτα πάνω από την κατσαρόλα. Μόλις η σοκολάτα αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Κάνουμε το κάρδαμο σκόνη, πιέζοντας τους 2 λοβούς με μια μεταλλική επιφάνεια.
- Τοποθετούμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε. Μόλις πάρει μια πρώτη βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μόλις κρυώσει, το τοποθετούμε σε μια παγωτομηχανή και ανακατεύουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη.
- Σερβίρουμε σε μπολ ή γυάλινο ποτήρι.