Ελάτε σπίτι μας για ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα, γλυκοπατάτες και σπανάκι

by K Admin

kotopoulo

 

Συνδυάζουμε το κοτόπουλο με γλυκοπατάτες που είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και με σπανάκι που έχει σίδηρο και βιταμίνη C για ένα απολαυστικό και υγιεινό πιάτο! Διαβάστε τη συνταγή και ετοιμάστε αυτό το μοναδικό πάρτι!

 

Υλικά για 4 μερίδες

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαράκι αλιφασκιά

ξύσμα από . λεμόνι

4 x 100 γρ φιλέτο κοτόπουλο με την πέτσα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γλυκοπατάτες:c10253002-1

750 γρ γλυκοπατάτες

1 κ.σ. φυτικό λάδι

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι

50 γρ ιταλικό μπέικον

250 γρ φύλλα από μικρά τρυφερά σπανάκια

Ζουμί μέλι:

3 κ.σ. μέλι

100 ml ζωμό κότας

1 δαφνόφυλλο

1 κ.σ. βούτυρο

χυμός . λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

 

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Τοποθέτησε το μίνι μπολ και τη μίνι λεπίδα στο πολυμίξερ.  Ανάμιξε το βούτυρο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την αλιφασκιά και το ξύσμα λεμονιού στην ταχύτητα 2 μέχρι να γίνουν λεία. Πρόσθεσε καρυκεύματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Τρίψε το βούτυρο μουστάρδας κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου. Τοποθέτησε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ένα ταψί ψησίματος και ψήσε για 20 λεπτά.

Τοποθέτησε το κιτ κοπής σε κύβους στο πολυμίξερ. Ξεφλούδισε και κόψε σε κύβους τις γλυκοπατάτες στην ταχύτητα 1. Ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος σε μεσαία φωτιά. Ψιλοκόψε το κρεμμύδι και το ιταλικό μπέικον και τσιγάρισε τα μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες, κάλυψε το σκεύος και μαγείρεψε τα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στο τέλος, ανάμιξε και τα φύλλα σπανακιού και μαγείρεψε τα μέχρι μόλις να μαραζώσουν. Πρόσθεσε καρυκεύματα και διατήρησε τα ζεστά.

Ετοίμασε το ζουμί μέλι. Τοποθέτησε το μέλι, το ζωμό κοτόπουλο και το δαφνόφυλλο σε ένα κατσαρολάκι και σιγόβρασε μέχρι να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα. Ρίξε το βούτυρο και καρύκευσε με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Διατήρησέ τα ζεστά. Αφαίρεσε τα φιλέτα κοτόπουλο από το φούρνο και τοποθέτησέ τα σε 4 πιάτα. Βάλε στο πλάι τις γλυκοπατάτες και το σπανάκι και περίχυσε ολόκληρο το πιάτο με το ζουμί μέλι με μια κουτάλα. Σέρβιρε αμέσως!

 

Καλή απόλαυση!

Μπορείς να δεις ακόμη