778
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα διαφορετικό και υγιεινό ψωμί, με τις ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά και των ηλιόσπορων.
Υλικά (για μια μεγάλη φρατζόλα)
- 400 γρ. αλεύρι σταρένιο από πετρόμυλο, ή για ζυμωτό
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 30ml ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια του καφέ ηλιόσπορους, ή χοντροκοπανισμένα καρύδια
- 350ml νερό χλιαρό
Εκτέλεση
- Βάλε όλα τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή, επιλέγεις το κατάλληλο πρόγραμμα και τον ενεργοποιείς.
- Μετά από τρεις-τρεισήμισι ώρες το ψωμί θα είναι έτοιμο, ζυμωμένο δυο φορές, φουσκωμένο και ψημένο όπως το προτιμάς.
- Βγάλε το προσεκτικά από τον αρτοπαρασκευαστή, ξεφόρμαρέ το σε σχάρα κι άφησέ το να κρυώσει πριν το σερβίρεις.