Ξενοδοχειακές τηλεφωνικές συσκευές, γιατί τις χρειάζεστε

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Οι τηλεφωνικές συσκευές ξενοδοχείων έχουν γίνει απαραίτητο στοιχείο για μία ξενοδοχειακή μονάδα, τόσο για τους επισκέπτες όσο για το προσωπικό ενός καταλύματος.

Στη συνέχεια του άρθρου, θα δούμε ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να έχει μία τηλεφωνική συσκευή για να είναι κατάλληλη για μία ξενοδοχειακή μονάδα, και γιατί είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας.

 

Βασικές διαφορές από τις «κοινές» τηλεφωνικές συσκευές

Βασικό χαρακτηριστικό μιας τηλεφωνικής συσκευής ξενοδοχείου είναι η προσβασιμότητα. Με βάση τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), τα ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των κατηγοριών θα πρέπει να διαθέτουν στα δωμάτια, κοντά στο κρεβάτι και στο λουτρό, κομβίο ή συσκευή σήμανσης άμεσης ανάγκης.

Εφόσον πρόκειται για τηλεφωνική συσκευή, γίνεται δεκτή μόνο αυτή στην οποία με το πάτημα ενός πλήκτρου «Ανάγκης» (Emergency/SOS), και χωρίς οποιοδήποτε άλλο χειρισμό, αποστέλλεται άμεσα στην κατάλληλη υπηρεσία του ξενοδοχείου, μέσω του τηλεφωνικού δικτύου και του τηλεφωνικού κέντρου, ο αριθμός δωματίου από το οποίο ενεργοποιήθηκε η κλήση ανάγκης, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση αντίστοιχου βομβητή. Η εκδοχή να προηγηθεί πάτημα του πλήκτρου Ανάγκης, σήκωμα ακουστικού ή πάτημα του πλήκτρου κλήσης (εφόσον η συσκευή διαθέτει κάτι τέτοιο) δεν είναι αποδεκτή – δεδομένου ότι ο διπλός χειρισμός δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του «επείγοντος».

Απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις παραπάνω προδιαγραφές, οι σύγχρονες ξενοδοχειακές τηλεφωνικές συσκευές έρχονται με πλήκτρο μνήμης SOS και ανοικτή συνομιλία. Αυτές είναι και οι βασικές διαφορές μεταξύ κοινών τηλεφωνικών συσκευών και ξενοδοχειακών τηλεφωνικών συσκευών. Ανάλογα το μοντέλο, οι λειτουργίες προσβασιμότητας επεκτείνονται με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών σας. Ταυτόχρονα γίνεται ακόμη πιο εύκολο το έργο του προσωπικού, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει μία ξενοδοχειακή μονάδα συνολικά.

 

 

Επιλέξτε με βάση τις ανάγκες της επιχείρησής σας

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, θα βρείτε συσκευές για βασική χρήση όπως η πρόταση της WiTech WT-5001, με την οποία μπορείτε να εξοπλίσετε τα δωμάτια ενός μικρού καταλύματος, μέχρι υβριδικά τηλέφωνα για τον σχεδιασμό/επέκταση τηλεφωνικού κέντρου.

Μία «βασική» ξενοδοχειακή συσκευή πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Δηλαδή, διαθέτει πλήκτρο μνήμης SOS, ανοικτή συνομιλία και λυχνία ένδειξης κουδουνισμού. Έπειτα, θα συναντήσετε συσκευές όπως η WiTech WT-5006. Διαθέτει πολλαπλά πλήκτρα μνήμης για υπηρεσίες του ξενοδοχείου, ώστε ο επισκέπτης να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτές.

Όσον αφορά στη χρησιμότητα των υβριδικών τηλεφωνικών συσκευών, είναι ιδανικές για ένα κατάλυμα με τηλεφωνικό κέντρο. Ενδεικτικά, τηλεφωνικές συσκευές όπως η  VTECH A2210 είναι σχεδιασμένες για να συνδυάζουν 2 ή και περισσότερα πρωτόκολλα επικοινωνίας, αναλογικά και ψηφιακά, όπως είναι η διαδικτυακή τηλεφωνία.

Μπορούν να καλύπτουν όλο το ξενοδοχείο ή να λειτουργούν ως επέκταση στο υπάρχον τηλεφωνικό σας κέντρο. Μπορούν να συνδυαστούν με αντίστοιχες συσκευές με τεχνολογία WiFi, ώστε να σας λύσει ζητήματα σε σημεία που δεν υπάρχει καλωδίωση. Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των υβριδικών τηλεφωνικών συσκευών είναι η δωρεάν μεταφορά της κλήσης που μπορεί να πραγματοποιείται μέσω Internet. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιούνται κλήσεις σε οποιαδήποτε χώρα, παρακάμπτοντας την υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή.

 

Στο kotsovolos.gr θα βρείτε μια ευρεία γκάμα σε ξενοδοχειακές τηλεφωνικές συσκευές, ώστε να σχεδιάσετε με ακρίβεια τη λύση για τις δικές σας ανάγκες.

Μπορείς να δεις ακόμη