Άνετη θερμοκρασία, χωρίς τη δυσάρεστη αίσθηση του κρύου αέρα!

by K-Admin 1

 

Ως γνωστόν, το κλιματιστικό αποτελεί εξαιρετική λύση για πτώση της θερμοκρασίας του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι ότι ο κρύος αέρας που έρχεται από το κλιματιστικό μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικός αν φυσάει απευθείας πάνω μας όλη την ώρα, για να μην αναφέρουμε ότι το κρύο ρεύμα που χτυπάει επάνω στο ιδρωμένο δέρμα, αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να πάθουμε ψύξη.

Έχοντας κατά νου το συγκεκριμένο ζήτημα, η Samsung έφερε το καινοτόμο κλιματιστικό Wind-Free, το οποίο υπόσχεται ένα άνετο εσωτερικό περιβάλλον με τεχνολογία που καταργεί την απευθείας ροή του αέρα και μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας.

 

Samsung Wind-Free Cooling

Το Wind-Free Cooling είναι μια αποκλειστική τεχνολογία της Samsung, που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο, χωρίς τη δυσάρεστη αίσθηση του κρύου αέρα, προσφέροντας μια ιδανική θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για πιο ποιοτικό ύπνο.

Το παραπάνω αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στην ήπια διασπορά του κρύου αέρα μέσα από 21.000 μικρούς αγωγούς αέρα, μια μέθοδος που δημιουργεί «StillAir» (Ακινησία Αέρα), δηλαδή ρεύματα αέρα σε ταχύτητες κάτω των 0.15m/s που δεν έχουν παρουσία κρύων ρευμάτων (όπως ορίζει ο οργανισμός ASHRAE). Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, το κλιματιστικό της Samsung χαμηλώνει τη θερμοκρασία γρήγορα χάρη στη λειτουργία Fast Cooling Mode (Λειτουργία Γρήγορης Ψύξης), ενώ μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, αλλάζει αυτόματα στη λειτουργία Wind-Free Cooling Mode (Λειτουργία Ψύξης Χωρίς Αέρα). Το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης δύο βημάτων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 72%.

Το νέο κλιματιστικό τροφοδοτείται από τον επαναστατικό συμπιεστή Digital Inverter με 8 πόλους και την τεχνολογία PowerBoost της Samsung. Το μοτέρ με 8 πόλους, το οποίο διαθέτει 8 μαγνήτες αντί των συνήθων τεσσάρων, παράγει λιγότερες διακυμάνσεις ροπής, καταναλώνοντας συνολικά λιγότερη ενέργεια. Παράλληλα, η τεχνολογία PowerBoost μειώνει το χρόνο που χρειάζεται ένας συμπιεστής για να πετύχει τα μέγιστα Hertz, ενώ η τριγωνική αρχιτεκτονική του διαθέτει ευρύτερη είσοδο αέρα με αναβαθμισμένη δομή που επιτρέπει να αναρροφάται αμέσως περισσότερος αέρας.

Επιπρόσθετα, το βέλτιστο πλάτος και η γωνία εξόδου αέρα, οι επιπλέον λεπίδες V καθώς και ο μεγάλος ανεμιστήρας, ο οποίος είναι κατά 22% μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, διασφαλίζουν ότι ο αέρας ψύχεται και εξάγεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, πιο μακριά και σε μεγαλύτερο εύρος, έτσι ώστε να φθάνει σε κάθε γωνιά του δωματίου.

 

 

Κλιματιστικό σχεδιασμένο για το Internet of Things

Το νέο κλιματιστικό της Samsung με τεχνολογία Wind Free είναι Wi-Fi Ready, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ελεγχθεί από οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει πρόσβαση στο Internet. Όλες οι λειτουργίες του κλιματιστικού είναι διαθέσιμες στο tablet ή το smartphone μέσω της εφαρμογής Samsung Smart Home. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορείς να ρυθμίζεις εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία, να προσαρμόζεις τις ρυθμίσεις, να λαμβάνεις ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πώς λειτουργεί το κλιματιστικό σου, να παρακολουθείς την καθημερινή κατανάλωση ενέργειας, να βρίσκεις λύσεις σε τυχόν βλάβες όταν απαιτείται κάποια επισκευή και να συγχρονίζεις και άλλες έξυπνες συσκευές με το κλιματιστικό σου!

Μπορείς να δεις ακόμη