Σούπα Μανιταριών – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1.5 λίτρο νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 80 γρ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 400 γρ. λευκά μανιτάρια, λεπτοκομμένα

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • ½ πατάτα, ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κυβάκια
  • 40 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κύβο μέσα και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πατάτα και καραμελώνουμε το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα σε δόσεις μέχρι να γίνει λείο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

 

TIPS

 

Tip για τη Σούπα

Όσο πιο λεπτό είναι το μανιτάρι, τόσο λιγότερο μαγείρεμα χρειάζεται και έτσι κρατάει περισσότερο τη γεύση τους.

 

Tip για το Soup & Co

Η συσκευασία περιλαμβάνει βιβλίο συνταγών για περισσότερες γευστικές δημιουργίες!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη