5 λόγοι που το πλυντήριο πιάτων είναι απαραίτητο στον τομέα της φιλοξενίας

by Aggeliki Tsoukana

Η χρήση κατάλληλου εξοπλισμού πλύσης πιάτων καθίσταται θεμελιώδης για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας όπως μπαρ, παμπ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Για τη γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση του φόρτου εργασίας, και ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πέντε θεμελιώδεις πτυχές.

 

1. Περιορισμός στην αγορά πλαστικών μιας χρήσης

Με στόχο τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικό, τον Ιούλιο του 2021, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε οδηγίες που περιορίζουν τη χρήση πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης όπως μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, αναδευτήρες, πλαστικά ποτήρια και κύπελλα από πολυστυρένιο (EPS), που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία τροφίμων.

Έτσι, η Οδηγία Πλαστικών Μίας Χρήσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Single-Use Plastic Directive) υπογραμμίζει τη σημασία του να διαθέτετε κατάλληλο εξοπλισμό πλύσης πιάτων, αφού εξασφαλίζεται η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών και παράλληλα μειώνεται ο φόρτος εργασίας του προσωπικού, που με τη σειρά του, μπορεί να επικεντρωθεί σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες.

 

2. Εξασφαλίζονται υψηλότερα πρότυπα υγιεινής

Σε μια ιδιαίτερη περίοδο που τα πρότυπα υγιεινής γίνονται όλο και πιο απαιτητικά, το χειροκίνητο πλύσιμο των πιάτων και των ποτηριών δεν είναι πλέον αρκετό για να εξασφαλίσει τη σωστή απομάκρυνση των βακτηρίων. Η παρουσία ενός επαγγελματικού πλυντηρίου πιάτων προσφέρει άψογα αποτελέσματα υγιεινής και εξάλειψη των βακτηρίων, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα πλυντήρια που λειτουργούν σε σταθερή θερμοκρασία 84°C ή υψηλότερη θερμοκρασία ξεβγάλματος, αντιμετωπίζοντας έτσι τις πιο δύσκολες απαιτήσεις υγιεινής.

 

 

3. Πιο «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Εκτός από την εξασφάλιση υψηλότερων επιδόσεων στο πλύσιμο και τη μείωση του λειτουργικού κόστους μιας επιχείρησης, το αυτόματο πλύσιμο πιάτων επιτρέπει τη σημαντική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα σύγχρονα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων παρέχουν χαμηλές καταναλώσεις απορρυπαντικού, λαμπρυντικού, νερού και ενέργειας. Εξίσου σημαντικό, είναι το γεγονός ότι μειώνονται κατακόρυφα και οι εκπομπές θερμότητας, αποφεύγοντας έτσι τις αυξήσεις της θερμοκρασίας στο εργασιακό περιβάλλον.

 

4. Μειώνεται το λειτουργικό κόστος (εργατικό δυναμικό)

Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού, απορρυπαντικού και λαμπρυντικού, ένα σύγχρονο επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων μειώνει δραστικά όλα τα κόστη που σχετίζονται με το εργατικό δυναμικό. Οι εργασίες που συνήθως εκτελούνται από το προσωπικό, μπορούν πλέον να εξαλειφθούν ως επί το πλείστον. Παράλληλα, τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων με λειτουργία κρύου ξεβγάλματος, παρέχουν έτοιμα προς χρήση γυάλινα ποτήρια αμέσως μετά το πλύσιμο. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται αποτελεσματικότητα και λιγότερο άγχος κατά την καθημερινή λειτουργία.

 

 

5. Υψηλότερα πρότυπα εργονομίας

Η απόδοση των σύγχρονων επαγγελματικών πλυντηρίων πιάτων δεν σχετίζεται με το μέγεθός τους. Πλέον, συναντάμε μοντέλα που είναι εξαιρετικά αποδοτικά και αξιόπιστα, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις τους. Πράγμα που τα καθιστά κατάλληλα ακόμη και για τις μικρότερες επιχειρήσεις, όπου υπάρχει μικρός χώρος κίνησης.

Συμπερασματικά, ένα σύγχρονο επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων είναι απαραίτητο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση στον τομέα της φιλοξενίας. Σας επιτρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε σερβίτσια πιάτων και έτσι να εξοικονομήσετε λαμπρυντικό, απορρυπαντικό, νερό, ενέργεια και ώρες εργατικού δυναμικού, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων

Μπορείς να δεις ακόμη