Αλμυρό cheesecake με κολοκυθάκια από τον Giorgio Spanakis και την Braun

by K Admin

Ο Giorgio Spanakis βρέθηκε στο κατάστημά μας στο The Mall Athens και με τη βοήθεια της Braun ετοίμασε αλμυρό cheesecakes με κολοκυθάκια και ελιές για τους τυχερούς παρευρισκόμενους.

Ζητήσαμε τη μοναδική αυτή συνταγή και τη μοιραζόμαστε μαζί σου για να την απολαύσεις κι εσύ σπίτι σου!

 

cheesecake-zucchine

Υλικά για 4 μερίδες:

250 γρ. τυρί ricotta νωπό
80 γρ. κριτσίνια
60 γρ. μαλακό βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 τεμ. σκόρδο
200 γρ. κολοκυθάκια (με λουλούδι)
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
150 γρ. ελιές πράσινες
4 πρέζες αλάτι
3 πρέζες κάρυ

 

 

Εκτέλεση

Άφησε το βούτυρο να μαλακώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το τυρί ricotta με 80ml από την κρέμα γάλακτος και δύο πρέζες αλάτι. Στύψε τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει και διάλυσέ τη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει τελείως. Στη συνέχεια ζέστανε το μείγμα και πρόσθεσε αμέσως το τυρί ricotta.

Χοντρόκοψε τα κριτσίνια, ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και άπλωσέ τα σε ένα τετράγωνο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Πίεσε ώστε να γίνουν επίπεδα και πάνω άπλωσε το μείγμα του τυριού, κάνοντάς το επίπεδο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Στη συνέχεια, βάλε το σκεύος στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.

Από τα κολοκυθάκια αφαίρεσε τα λουλούδια, καθάρισέ τα από το ύπερο και ψιλόκοψε τα. Κόψε και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τηγάνισέ τα για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο πατημένο και μία πρέζα αλάτι.  Πρόσθεσε  και τα λουλούδια και μαγείρεψε για άλλο ένα λεπτό.

Στη συνέχεια, βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, αφαίρεσε το σκόρδο, πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κάρυ και άλλη μία πρέζα αλάτι και ανακάτεψε.

Κόψε τις ελιές σε ροδέλες, πρόσθεσέ τες στο μείγμα με τα κολοκυθάκια, ανακάτεψε και σκέπασε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντάς το στην άκρη για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

Βγάλε το cheesecake από το ψυγείο όταν έχει πήξει, ξεφόρμαρέ το και άπλωσε το μείγμα από τα κολοκυθάκια.

Μπορείς να δεις ακόμη