Απολαυστικά ροφήματα καφέ για το καλοκαίρι!

by K Admin

 

coffee

 

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε δροσερά, κρύα ροφήματα και αφήνουμε στο ντουλάπι τα φλυτζάνια και τις κούπες του καφέ και του τσαγιού! Για αυτό βρήκαμε μερικές ωραίες συνταγές και tips για να φτιάχνεις σπίτι δροσιστικά ροφήματα καφέ στη Dolce Gusto Μηχανή σου!


Φτιάξε
Freddo Espresso

 Απόλαυσε την απόλυτη εμπειρία Freddo Espresso, χρησιμοποιώντας με ένα από τα 10 χαρμάνια espresso που διαθέτει στη μεγάλη παλέτα ροφημάτων της η Nescafe Dolce Gusto. Για την καλύτερη εμπειρία καφέ, πρώτα φτιάχνεις το espresso  με ζεστή εκχύλιση για να απελευθερώσει τα μοναδικά του αρώματα και το πλούσιο σώμα του και ύστερα το αφήνεις να κρυώσει προσθέτοντας πάγο.  


freddo_espresso_new

Πρόσθεσε τη σωστή ποσότητα καφέ

  • Buondi: 2 κάψουλες στη μια μπάρα για αυτόματη μηχανή ή 40ml για χειροκίνητη (η δοσολογία που περιγράφεται είναι για κάθε κάψουλα)
  • Ristretto Ardenza:  2 κάψουλες στη μια μπάρα για αυτόματη μηχανή ή 35ml για χειροκίνητη (η δοσολογία που περιγράφεται είναι για κάθε κάψουλα)
  • Lungo: 2 κάψουλες στις δύο μπάρες για αυτόματη μηχανή ή 60ml για χειροκίνητη (η δοσολογία που περιγράφεται είναι για κάθε κάψουλα)
  • Espresso Intenso 2 κάψουλες στις δύο μπάρες για αυτόματη μηχανή ή 50ml για χειροκίνητη (η δοσολογία που περιγράφεται είναι για κάθε κάψουλα)

 

Θα χρησιμοποιήσεις τις κάψουλες στη ζεστή λειτουργία της μηχανής και μετά, προσθέτοντας πάγο, θα «παγώσεις» απολαυστικά το ρόφημά σου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θα ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την προσωπική γευστική σου εμπειρία. Ένα χρήσιμο tip είναι πως η ζάχαρη θα πρέπει να προστεθεί στο ζεστό ρόφημα πριν την προσθήκη πάγου για να λιώσει και να διαλυθεί σωστά.

 

Freddo CappuccinoXI-cappuccino-ice-nescafe-dolce-gusto-flavour

Αν σου αρέσουν περισσότερο τα Latte ροφήματα και θέλεις με ένα Freddo Cappuccino να απογειώσεις τη γευστική σου εμπειρία, μπορείς απλά στην συνέχεια της παραπάνω διαδικασίας να έχεις χτυπήσει παγωμένο γάλα ξεχωριστά και να το προσθέσεις πάνω από το κρύο ρόφημα του καφέ δημιουργώντας την απόλυτη Freddo Cappuccino εμπειρία στο σπίτι! Άλλο ένα χρήσιμο tip, για το Freddo Cappuccino και συγκεκριμένα για την παραγωγή του καλύτερου και πιο πλούσιου αφρό γάλακτος, χρησιμοποίησε γάλα με χαμηλά λιπαρά!

 

Με σοκολάτα

Κρύα μπορείς επίσης να απολαύσεις και τα Chococino και Choco Caramel για μια απολαυστικά παγωμένη σοκολάτα. Oι προτεινόμενες δοσολογίες είναι:

Chococino: 1 κάψουλα σοκολάτας (εάν είναι αυτόματη στις 3 μπάρες, εάν είναι χειροκίνητη στα 100ml) και στη συνέχεια προσθέτεις τη λευκή κάψουλα γάλακτος (εάν είναι αυτόματη στις 3 μπάρες, εάν είναι χειροκίνητη στα 110ml).

Choco Caramel: 1 λευκή κάψουλα γάλακτος (εάν είναι αυτόματη στις 3 μπάρες, εάν είναι χειροκίνητη στα 100ml) και στη συνέχεια προσθέτεις 1 κάψουλα σοκολάτας (εάν είναι αυτόματη στις 3 μπάρες, εάν είναι χειροκίνητη στα 110ml)

 

 Τα παραπάνω ροφήματα θα τα προετοιμάσεις στη ζεστή επιλογή της Dolce Gusto μηχανής σου και στη συνέχεια θα παγώσεις το ρόφημά σου χρησιμοποιώντας πάγο για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

 

Τέλος, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σαν μια νέα εμπειρία καφέ το Cortado Espresso Macchiato σε μια πιο δροσερή εκδοχή με 1 κάψουλα στις 3 μπάρες για αυτόματη μηχανή, ή 80 ml για χειροκίνητη και ύστερα προσθήκη πάγου και χτύπημα με shaker. Για το Cortado μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εκχύλιση της μηχανής στην κρύα επιλογή.»

 

Μπορείς να δεις ακόμη