Apps για εκγύμναση από το σπίτι

 

Ζούμε στην εποχή που οι ώρες καθιστικής ζωής αυξάνονται όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δραστήριοι σωματικά.  Τα wearables, όπως smartwatches και activity trackers, μπορούν να σου δώσουν επιπλέον ώθηση για να σηκωθείς από την πολυθρόνα, τον καναπέ, το κρεβάτι, και να αρχίσεις να γίνεσαι πιο δραστήριος είτε μέσα στο σπίτι ή ακόμα κι αν επιλέξεις να βγεις έξω για περπάτημα, τρέξιμο ή ποδήλατο.

Εάν έχεις ήδη αποκτήσει ένα wearable, μπορείς να το αξιοποιήσεις στο έπακρο και να βελτιώσεις το καθημερινό σου πρόγραμμα γυμναστικής. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με το κατάλληλο fitness app. Πρόκειται για εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες για να αξιοποιούν τους αισθητήρες του smartwatch ή του activity tracker που χρησιμοποιείς, ώστε να καταγράφουν τον ρυθμό άσκησης και πολλά άλλα σημαντικά δεδομένα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

 

Βρες το fitness app που σου ταιριάζει

Επίλεξε fitness app που θα είναι συμβατό με τα λειτουργικά, τόσο του wearable που φοράς όσο και του smartphone σου. Τα περισσότερα wearables όπως τα Xiaomi Amazfit,  Huawei Watch GT και Garmin Forerunner, είναι συμβατά τόσο με το λειτουργικό της Google, όσο και με iOS, προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές στους χρήστες.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές fitness, που θα κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματική τη γυμναστική στο σπίτι. Μάλιστα, οι περισσότερες προτάσεις παρέχουν μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων αλλά και συμβουλές για να τις εκτελέσεις σωστά. Επίσης, προσφέρονται δωρεάν. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλεις, μέχρι να βρεις το fitness app που σε καλύπτει.

 

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout (iOS και Android)

Με το Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App θα μπορέσεις να γυμναστείς στο επίπεδο έντασης που είναι κατάλληλο για σένα. Η εφαρμογή θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις σταδιακά την φυσική σου κατάσταση χωρίς να βαρεθείς και, προπαντός, χωρίς να καταπονήσεις τον οργανισμό σου. Διαθέτει ένα πολύ όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρήστη. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια καρέκλα και 7 ή περίπου 11 λεπτά – αν προσθέσεις το ζέσταμα και την αποθεραπεία. Μια προπόνηση μεσαίας έντασης μπορεί να περιλαμβάνει jumping jacks, pushups, ασκήσεις με καρέκλα κ.ά.. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό fitness app για χρήστες όλων των επιπέδων ικανότητας.

 

 

Endomondo (iOS και Android)

Το Endomondo σε βοηθά να σημειώσεις τους στόχους σου και να επιλέξεις ποιες ασκήσεις και προγράμματα προπόνησης είναι ιδανικά για να τους πετύχεις. Σου επιτρέπει να ορίσεις στόχους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως όταν γυμνάζεσαι στο σπίτι. Καταγράφει τις επιδόσεις σου κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, όπως σετ, επαναλήψεις, και χρόνοι ξεκούρασης, ώστε να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της προπόνησής σου.

 

NIKE Training Club (iOS και Android)

To NIKE Training Club είναι ένα από τα κορυφαία fitness apps τόσο στο App Store όσο και στο Google Play. Διαθέτει πάνω από 100 ολοκληρωμένα προγράμματα ασκήσεων για όλο το σώμα, των 15, 30 και 45 λεπτών, μαζί με ηχητική καθοδήγηση βήμα προς βήμα αλλά και εκπαιδευτικά ηχητικά μηνύματα και βίντεο με τους προπονητές της Nike. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και να επωφεληθείς στο έπακρο από κάθε άσκηση. Προσφέρεται εντελώς δωρεάν και αξίζει να το δοκιμάσεις.

 

Google Fit (iOS και Android)

Η εφαρμογή της Google για υγεία και φυσική κατάσταση έρχεται βελτιωμένη σε πολλούς τομείς. Προσφέρει στόχους δραστηριότητας, όπως λεπτά κίνησης και πόντους καρδιάς, οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την υγεία σου. Παράλληλα, το ημερολόγιο δραστηριοτήτων εμφανίζει μια σύνοψη του ιστορικού δραστηριότητά σου στο Fit και τις ενσωματωμένες εφαρμογές σου. Με άλλα λόγια, το νέο Google Fit, σε συνδυασμό με ένα wearable, μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος για τη σωματική άσκηση και παρακολούθηση της υγείας.

 

 

Μην ξεχνάς τη διατροφή σου

Καλή η γυμναστική, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή. Η καθιστική ζωή, το άγχος και το στρες, είναι μόνο μερικά από τα πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μας που μπορούν να επηρεάσουν τη διατροφή και την υγεία μας. Θα χρειαστείς, λοιπόν, και την κατάλληλη εφαρμογή για να παρακολουθείς τη διατροφή σου. Η πιο δημοφιλής εφαρμογή γι’ αυτό τον σκοπό είναι το MyFitnessPal app (iOS και Android). Προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων για να παρακολουθείς τι και πόσο τρως και πόσες θερμίδες έχεις κάψει μέσω της δραστηριότητάς σου. Είναι μακράν ο πιο ευκολόχρηστος μετρητής θερμίδων, συγκριτικά με αντίστοιχα apps. Έρχεται με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με τροφές και ροφήματα. Με το MyFitnessPal μπορείς να προσέχεις σχολαστικά τι καταναλώνεις κάθε μέρα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη