791
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
- ½ φλ. γιαούρτι
- 1 φλ. νερό
- 2 αβγά
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη φόρμα
- Λίγο βούτυρο
- Λίγο αλεύρι
- 2 κολοκύθια σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Περνάμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια από τον πολυκόφτη.
- Ρίχνουμε το νερό μέσα σε ένα μπολ και διαλύουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα μακρόστενη του κέικ. Τη στρώνουμε με τις ροδέλες των κολοκυθιών ακουμπώντας τη μια λίγο πάνω από την άλλη.
- Ανακατεύουμε στο μείγμα της βρώμης τα αβγά και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα μείγμα των τριμμένων κολοκυθιών, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
- Ξεφουρνίζουμε το κέικ κι αφού κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/725290441379753/’ width=’400′]