Cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες

by K Admin

 

Τα αγαπημένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, γεμίζουν κάθε σπίτι με Χριστουγεννιάτικο άρωμα και γεύσεις! Ανακαλύψαμε μια μοναδική συνταγή, στο περιοδικό Olive, που συνδυάζει αυτές τις κλασικές γεύσεις και τις μετατρέπει σε ένα μοναδικό επιδόρπιο που μπορεί να ολοκληρώσει τα εορταστικά τραπέζια.

Θα χρειαστείς μόνο 15 λεπτά για να ετοιμάσεις το ξεχωριστό cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες και 4 ώρες αναμονή μέχρι να το απολαύσεις!

 

 

ΥΛΙΚΑcheesecake 1

12 μελομακάρονα μελωμένα,

500γρ. τυρί κρέμα,

150γρ.γιαούρτι στραγγιστό,

1 κουτ. γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας μπράντι,

1 κουτ. Σούπας κακάο,

4 κουτ. σούπας ζάχαρη,

5 κουραμπιέδες με αμύγδαλο σπασμένους

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για να διευκολυνθείς στο ξεφορμάρισμα του γλυκού, πάρε  μια στρογγυλή σπαστή φόρμα και επένδυσέ τη με μια διαφανή μεμβράνη. Πάρε τα μελομακάρονα, τοποθέτησέ τα σε ένα δίσκο και πάτησέ τα με ένα πιρούνι για να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Μάζεψέ τα και βάλ’ τα στη φόρμα. Πάτησέ τα με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού για να φτιάξεις τον πάτο του cheesecake. Χτύπα στο πολυμίξερ το τυρί κρέμα με το σύρμα για 5 λεπτά για να αφρατέψει. Πρόσθεσε το γιαούρτι, το διαλυμένο καφέ στο μπράντι, το κακάο και τη ζάχαρη.Άπλωσε το μίγμα πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και ίσιωσέ το με ένα μαχαίρι. Βάλε τη φόρμα στο ψυγείο και άφησέ το να παγώσει καλά. Ξεφόρμαρε το γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος και διακόσμησέ το με σπασμένους κουραμπιέδες.

 

Έτοιμο για σερβίρισμα!

Μπορείς να δεις ακόμη