DJI Osmo Pocket Action Camera 4K

 

Η DJI παρουσίασε το Osmo Pocket, μία μικροσκοπική κάμερα που έρχεται με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά κι ενσωματωμένο gimbal για σταθεροποίηση σε τρεις άξονες.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία κάμερα τσέπης με προηγμένες λειτουργίες για λήψη βίντεο και φωτογραφιών. Οι διαστάσεις του DJI Osmo Pocket είναι 121.9 x 36.9 x 28.6 mm και ζυγίζει μόλις 116 γραμμάρια. Αν κι η μεγαλύτερη έκδοση της σειράς Osmo χρησιμοποιεί την ίδια κάμερα (Zenmuse) που συναντάμε στα υπερσύγχρονα drones της DJI, για το Osmo pocket η DJI χρησιμοποίησε το ίδιο module από το μικροσκοπικό Mavic Air drone.

Ακόμη και με μικρότερο φακό, το Osmo Pocket είναι σχεδιασμένο για να παρέχει υψηλής ποιότητας εικόνα. Συγκεκριμένα, είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα 12MP 1/2.3 ιντσών με 1.55μm pixels, φακό διαφράγματος f/2.0 και γωνία θέασης 80 μοιρών. Υποστηρίζει εγγραφή βίντεο στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με ταχύτητα ροής 100Mbps και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε RAW format. Η αποθήκευση των φωτογραφιών και βίντεο γίνεται σε κάρτα microSD μέγιστης χωρητικότητας 128GB. Διαθέτει διπλά μικρόφωνα και μπαταρία χωρητικότητας 875 mAh που προσφέρει αυτονομία έως και 140 λεπτά, ενώ φορτίζει πλήρως μέσα σε 73 λεπτά.

 

 

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης μία οθόνη αφής 1 ίντσας, σταθεροποιητής τριών αξόνων, πλήκτρα για εύκολη χρήση με το ένα χέρι, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα σύνδεσης με συσκευές Android και iOS (μέσω USB-C και Lightning, αντίστοιχα). Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για να συνδυάζεται με αρκετά αξεσουάρ, όπως θήκη φόρτισης, ασύρματο module, selfie stick, αδιάβροχη θήκη, φίλτρα φακών, χειριστήριο και αντάπτορα 3.5mm για εξωτερικά μικρόφωνα και άλλα.

Η εφαρμογή Mimo της DJI για Android και iOS προσφέρει μια πληθώρα λειτουργιών για παραγωγή βίντεο και φωτογραφιών επαγγελματικής ποιότητας. Ειδικότερα, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Pro Mode για χειροκίνητες ρυθμίσεις ή να αξιοποιήσει το Story Mode που συνδυάζει διάφορα προ-εγκατεστημένα μοτίβα εγγραφής βίντεο, αποκλειστικά φίλτρα και soundtracks. Η ίδια εφαρμογή βοηθά επίσης στη μεταφορά περιεχομένου από τη κάμερα στο smartphone του χρήστη. Εκτός τα παραπάνω, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του κι άλλες λειτουργίες για εντυπωσιακές φωτογραφίες: Πανόραμα 3×3, Motionlapse για προσθήκη δραματικών εφέ στις λήψεις time-lapse, λειτουργία First-Person view που ακολουθεί τη διεύθυνση του σταθεροποιητή για εντυπωσιακά action shots και NightShot mode για φωτογραφίες μακράς έκθεσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη