1,6K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Αφράτα, πεντανόστιμα μπιφτέκια φούρνου με έξτρα μπόνους πατάτες σαν τηγανητές.
Υλικά για 4 μπιφτέκια περίπου:
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος με λίγο λιπάκι (από καπάκι ή λάπα) περασμένος μια φορά από τη μηχανή
- 1 κρεμμύδι μέτριο σε κομμάτια
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ψήσιμο
- ½ φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ. σ. ρίγανη
- 1 κ. σ. σόγια σος
- 5-6 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 2 πατάτες σε μπαστούνια
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ρίγανη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Περνάμε το κρεμμύδι από τον πολυκόφτη
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά
- Το ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά
- Προσθέτουμε τη βρώμη, τη σόγια σος, τη ρίγανη, την πάπρικα, τον μαϊντανό, ένα φλ. του καφέ κρύο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο
- Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Πλάθουμε πέντε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
- Λαδώνουμε τα μπιφτέκια
- Απλώνουμε τις πατάτες ανάμεσα από τα μπιφτέκια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα γυρίζοντας τα μπιφτέκια στο ενδιάμεσο
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/1239455896418710/’ width=’400′]