|  | 

Κουζίνα

Εύκολα μπιφτέκια με πατάτες σαν τηγανιτές

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

 

Αφράτα, πεντανόστιμα μπιφτέκια φούρνου με έξτρα μπόνους πατάτες σαν τηγανητές.

Υλικά για 4 μπιφτέκια περίπου:

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος με λίγο λιπάκι (από καπάκι ή λάπα) περασμένος μια φορά από τη μηχανή
  • 1 κρεμμύδι μέτριο σε κομμάτια
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. σόγια σος
  • 5-6 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 2 πατάτες σε μπαστούνια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Περνάμε το κρεμμύδι από τον πολυκόφτη
  2. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά
  4. Το ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά
  5. Προσθέτουμε τη βρώμη, τη σόγια σος, τη ρίγανη, την πάπρικα, τον μαϊντανό, ένα φλ. του καφέ κρύο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο
  6. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  7. Πλάθουμε πέντε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  8. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  9. Λαδώνουμε τα μπιφτέκια
  10. Απλώνουμε τις πατάτες ανάμεσα από τα μπιφτέκια
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα γυρίζοντας τα μπιφτέκια στο ενδιάμεσο

 

Δείτε ακόμη