Επίλεξε το set που σου ταιριάζει και πέτυχε το απόλυτο grooming

by K-Admin 1

 

Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Άντρα. Σε έναν κόσμο που η περιποίηση και η προσωπική φροντίδα ανήκει κατά βάση στις γυναίκες, τα νέα δεδομένα έρχονται να καταρρίψουν αυτό το status. Οι άντρες έχουν δείξει πως μπορούν αξιοπρεπέστατα να σταθούν δίπλα σε μια άκρως περιποιημένη γυναίκα. Ποιο όμως είναι το δικό τους μικρό μυστικό; Μα φυσικά το σωστό grooming! Μπορεί να υπάρχουν μερικοί άντρες που ακόμα δεν ξέρουν τι σημαίνει και πώς θα το πετύχουν, αλλά εμείς είμαστε εδώ να τους δείξουμε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να επιτευχθεί! Με αφορμή λοιπόν μια ημέρα απόλυτα αφιερωμένη στο ανδρικό φύλο βρήκαμε και προτείνουμε μερικά set περιποίησης για κάθε περίσταση που θα σε κάνουν να μην θες να τα αποχωριστείς.

 

 

Ακρίβεια και άνεση φτιάχνουν το τέλειο look

Μπορεί τα set να είναι πολλά και να μην ξέρεις τι να επιλέξεις, όμως ακολουθώντας τον βασικό οδηγό για μια τέτοια αγορά, δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Η κουρευτική/ ξυριστική μηχανή σου θα γίνει ο πιο χρήσιμος φίλος σου! Πόσο μάλλον τώρα που περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι και ίσως κάνεις καιρό να δεις τον αγαπημένο σου κομμωτή, που τόσο εμπιστεύεσαι και κάνει το τέλειο «σβήσιμο». Η επιλογή σου λοιπόν θα πρέπει να βασίζεται σε μια μηχανή ακριβείας που μπορεί να τιθασεύσει ακόμη και τα πιο άγρια μαλλιά. Αυτή που θα σου κάνει τη ζωή εύκολη και με μερικές απλές και ίσως ερασιτεχνικές κινήσεις θα σε κάνει να πετύχεις το απόλυτο grooming! Ακόμη και αν χρειάζεσαι ένα αρκετά απαιτητικό κούρεμα, με τη σωστή μηχανή μπορείς να το κάνεις.

 

 

 

Ενσωματωμένο trimmer για τις πιο μικρές λεπτομέρειες

Και αφού έχεις πετύχει το πρώτο στάδιο του κουρέματος ήρθε η ώρα να περάσεις στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Ίσως να σου έχουν ξεφύγει μερικές τριχούλες που δεν έχεις δει ακόμη και αν δεν μπορείς να τις πάρεις μόνος σου, ζήτα και μια μικρή βοήθεια. Δεν θα κουράσεις κανέναν εξάλλου αφού χάρη στη νέα σχεδίαση η μηχανή σου πέρα από ελαφριά είναι και πολύ εύκολη στη χρήση. Έχοντας λοιπόν μια μηχανή με ενσωματωμένο trimmer μόλις με τρία απλά βήματα μπορείς να τη μετατρέψεις και να πετύχεις τον τέλειο σχεδιασμό γενειάδας αλλά και την ευθυγράμμιση της φαβορίτας.

 

 

Διαφορετικά χτενάκια, εξαρτήματα και καθαρισμός

 Συνηθίζουμε να ακούμε από τους επαγγελματίες κομμωτές ότι επέλεξαν συγκεκριμένη «σκάλα» για να πετύχουν αυτό ακριβώς που τους ζητήθηκε και να κόψουν αυτό το χιλιοστό της τρίχας, τόσο τέλεια όσο θέλει ο πελάτης. Αυτή η «σκάλα» λοιπόν είναι τα λεγόμενα χτενάκια. Τα χτενάκια περιλαμβάνονται μέσα στο κουτί της μηχανής και ποικίλουν ανάλογα με το μήκος που μπορούν να κόψουν. Χρησιμοποιώντας τα χτενάκια ή τη χτένα (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 και 25mm), μπορείς να δώσεις στα μαλλιά το μήκος που επιθυμείς και να κάνεις μόνος σου από το πιο απλό έως το πιο μοντέρνο fade κούρεμα. Και γι’ αυτούς που δεν το γνωρίζουν, το fade είναι το κούρεμα όπου το μήκος της τρίχας αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται από τον ξυρισμένο αυχένα έως την κορυφή της κεφαλής. Για να επιτευχθεί είναι απαραίτητη η χρήση taper control, ώστε το «σβήσιμο» να μην είναι απότομο. Το πλεονέκτημα του taper control είναι ότι μπορείς να επιλέξεις και όλες τις ενδιάμεσες μικρο-ρυθμίσεις μήκους (από τα 0,9 έως τα 25mm). Έτσι σου προσφέρονται απεριόριστες δυνατότητες!

Επιπλέον, οι λεπίδες των περισσότερων ξυριστικών/ κοπτικών μηχανών είναι αυτό-ακονιζόμενες, που σημαίνει ότι τα μέταλλα κεφαλής και ξυραφιού, κατά την ώρα της χρήσης ακονίζονται μέσω της τριβής. Αυτή η διαδικασία διατηρεί τις κεφαλές αναλλοίωτες και πάντα αποτελεσματικές!

Κάποιες μηχανές δίνουν μαζί εξαιρετικά χρήσιμα εξαρτήματα. Μερικά εξ’ αυτών είναι το προστατευτικό κάλυμμα των λεπίδων, τα χτενάκια κοπής και styling, η μπέρτα κουρέματος για να αποφύγεις τις ανεπιθύμητες τρίχες στο πάτωμα αλλά και χτενάκια για τα αυτιά. Όσον αφορά στο θέμα του καθαρισμού, μέσα στο κουτί θα βρεις επίσης λιπαντικό για τις λεπίδες, ένα καθαριστικό βουρτσάκι αλλά και ένα κουτί αποθήκευσης και μεταφοράς. Η λίπανση της μηχανής είναι εξαιρετικά εύκολη καθώς ρίχνεις μόλις μερικές σταγόνες λάδι, ενεργοποιείς τη μηχανή για 5″ και είναι έτοιμη προς αποθήκευση!

 

 

Μηχανή με καλώδιο ή μηχανή με μπαταρίες;

Μια από τις σταθερές απορίες, και όχι μόνο στο θέμα επιλογής ξυριστικής μηχανής, αποτελεί το αν πρέπει να επιλέξουμε μηχανή με μπαταρίες ή με καλώδιο που συνδέεται στην πρίζα. Οι γνώμες στην προκειμένη περίσταση διίστανται και είναι πολλοί οι υποστηρικτές και των δυο πλευρών καθώς και οι δυο έχουν τα πλεονεκτήματά τους.

Ξεκινάμε με τις μηχανές με καλώδιο. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε υπάρχει κοντά σου διαθέσιμη πρίζα. Τα καλώδια συνήθως φτάνουν τα 2,5 μέτρα μήκος, ενώ η ισχύς τους είναι συνεχόμενη και σταθερή, οπότε δεν μπορεί να σε προδώσει και να σε αφήσει μισό – αξύριστο.

Τι θα λέγαμε όμως για μια μηχανή με μπαταρίες; Ναι μεν η πηγή της ενέργειάς τους κάποτε εξαντλείται, αλλά ένα πακετάκι μπαταρίες που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση μπορείς να το βρεις παντού. Άλλωστε, οι μπαταρίες που περιλαμβάνονται είναι επαναφορτιζόμενες και διαθέτουν διάρκεια αυτονομίας. Με τη χρήση μιας τέτοιας μηχανής, μπορείς πολύ εύκολα κατά τη διάρκεια του ντους να ξυρίσεις όλο σου το σώμα χωρίς να σε νοιάζει αν θα βραχεί, χάρη στην αδιάβροχη κατασκευή της.

 

 

Η προσωπική φροντίδα και περιποίηση είναι και ανδρική υπόθεση

Οι άντρες λοιπόν φαίνεται πως πλέον διεκδικούν επάξια μια θέση δίπλα στις πιο περιποιημένες γυναίκες, φίλες ή συντρόφους τους. Σίγουρα δεν μπορούν να τις φτάσουν και να κάνουν όσα και αυτές, όμως η περιποίησή τους αποτελεί πλέον έναν από τους στόχους τους. Από το κούρεμα, το ξύρισμα, το σβήσιμο, τη φαβορίτα ως το ξύρισμα του σώματος, το μυστικό για να πετύχεις το απόλυτο grooming πλέον είναι γνωστό, άρα δεν έχεις παρά μόνο να καταλήξεις στη μηχανή που σου ταιριάζει και να το κάνεις  πράξη.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους άντρες!

 

Μπορείς να δεις ακόμη