Επιλογή επαγγελματικού πλυντηρίου ρούχων για μια μικρή επιχείρηση

by Aggeliki Tsoukana

Οι απαιτήσεις καθαρισμού μιας μικρής επιχείρησης υπερβαίνουν τις δυνατότητες που παρέχει ένα οικιακό πλυντήριο ρούχων. Κάτι που σημαίνει ότι ο επαγγελματικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος, για εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα, εξυπηρέτηση, λειτουργικό κόστος, περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή επαγγελματικού πλυντηρίου ρούχων για μια μικρή επιχείρηση.

 

Χωρητικότητα

Ένα οικιακό πλυντήριο 7-8 κιλών είναι αρκετά μεγάλο. Ωστόσο στερείται του σχεδιασμού και της απόδοσης που απαιτούνται για μια επιχείρηση που έχει πολύ μεγαλύτερο φόρτο σε σχέση με ένα νοικοκυριό. Συνεπώς, θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός επαγγελματικού μοντέλου αντίστοιχης χωρητικότητας, το οποίο αποτελεί την τέλεια λύση για τις ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης.

Ενδεικτικά, ένα μοντέλο χωρητικότητας 7 κιλών όπως το PWM 907 DP SST Πλυντήριο Ρούχων Επαγγελματικής Χρήσης της  Miele παρέχει την αποτελεσματικότητα που απαιτείται, προκειμένου να προσφέρεται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες σας. Εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλά πρότυπα υγιεινής.

Σημειώστε πως τα πλυντήρια χωρητικότητας 10 κιλών και άνω, απευθύνονται σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες πελάτες όπως, για παράδειγμα, μεγάλα καταλύματα, χώρους εστίασης και παιδικοί σταθμοί. Αντίστοιχα, τα μικρότερης χωρητικότητας μοντέλα είναι ιδανικότερα για χώρους εστίασης με μικρό φόρτο ή και μικρά κομμωτήρια.

 

 

Χρόνος πλύσης

Θα πρέπει να εξετάσετε το πόσο γρήγορα αποτελέσματα χρειάζεστε. Εννοείται ότι, εφόσον γίνεται λόγος για επαγγελματικό μοντέλο, το πλύσιμο θα είναι βέλτιστο, ανεξάρτητα το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί.

Τα πλυντήρια ρούχων οικιακής χρήσης είναι σχεδιασμένα για οικογενειακά χρονοδιαγράμματα, επομένως πλένουν πιο αργά σε σχέση με τα αντίστοιχα επαγγελματικά. Άρα δεν ενδείκνυνται για μικρά ξενοδοχεία που πρέπει να εξυπηρετήσουν άμεσα τους επισκέπτες τους, όπου θέλουν τα ρούχα τους πλυμένα, στεγνά και σιδερωμένα σε 2 ή 3 ώρες.

Συνεπώς, για να επιλέξετε το κατάλληλο επαγγελματικό πλυντήριο για τη μικρή επιχείρησή σας, πρέπει να εξετάσετε τον μέσο χρόνο του προγράμματος πλύσης που χρειάζεστε. Οι διαθέσιμες λύσεις μπορούν να κυμανθούν από 50% ταχύτερα από τα οικιακά πλυντήρια μέχρι ένα ακόμη μικρότερο χρόνο για το πλήρες πρόγραμμα πλυσίματος-στεγνώματος.

Ενδεικτικά, η πλύση ενός πλήρους φορτίου σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 59’ σε σύνδεση με κρύο νερό. Αν μάλιστα υπάρχει σύνδεση σε ζεστό νερό, τότε η διάρκεια είναι ακόμη μικρότερη. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα Βαμβακερά 60°C, με πλήρες φορτίο, διαρκεί μόλις 49’.

 

Ανθεκτικότητα

Ο μέσος αριθμός κύκλων πλύσης υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας είναι το θεμελιώδες μέτρο της ανθεκτικότητας. Ένα πλυντήριο οικιακής χρήσης διαρκεί κατά μέσο όρο έως 2500 κύκλους. Ανάλογα τις ανάγκες σας, θα συναντήσετε προτάσεις σε επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων με διάρκεια ζωής από 2.500 έως 7.500 κύκλους, από 7.500 έως 15.000, με τα πιο ανθεκτικά μοντέλα να εξακολουθούν να λειτουργούν άψογα έως 30.000 κύκλους.

Τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων που έχουν σχεδιαστεί για να ολοκληρώσουν περισσότερους από 15.000 κύκλους ίσως να ξεπερνούν κατά πολύ τις ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης. Έτσι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συχνότητα χρήσης του πλυντηρίου ρούχων που θα επιλέξετε, ώστε ο δείκτης απόδοσης/ κόστους να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις ανάγκες σας.

 

 

Ειδικά προγράμματα

Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις πιο απαιτητικές εργασίες, τα επαγγελματικά μοντέλα διαθέτουν περισσότερα προγράμματα σε σχέση με τα αντίστοιχα οικιακά. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους ακόμη καλύτερα σε κάθε τύπο υφάσματος και λεκέ. Επιπλέον, θα συναντήσετε μοντέλα με δυνατότητες απολύμανσης. Κατάλληλα για μικρά νοσοκομεία, κλινικές, κτηνιάτρους, ή και ιαματικά λουτρά.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων.

Μπορείς να δεις ακόμη