Δημιουργώντας με το Nutribullet

by Ioanna Tsoutsia

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ποιος είπε πως το Nutribullet είναι κατάλληλο μόνο για smoothies; Ετοιμάζουμε μαζί του μια βελούδινη κρύα σούπα ντομάτας για ελαφρύ μεσημεριανό, κρέμα μπανάνα σοκολάτα για επιδόρπιο ή πρωινό κι ένα pass partout φυστικοβούτυρο σκέτη απόλαυση!

 

 

Gazpacho

Η ισπανική κρύα ντοματόσουπα στην πιο βελούδινη εκδοχή της! Δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσουμε και να αφαιρέσουμε τα σποράκια από τις ντομάτες, με το Νutribullet αξιοποιούμε τα πάντα…

 

Υλικά

  • 6 ντομάτες ώριμες μέτριου μεγέθους, κομμένες στα 8
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά κόκκινη (χωρίς τα σπόρια) σε φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, στα 8
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, μόνο το λευκό μέρος σε φέτες
  • 1 μικρό αγγούρι καθαρισμένο σε φέτες
  • 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι από jerez ή από κόκκινα σταφύλια
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 ml νερό παγωμένο
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε στον κάδο του nutribullet τις ντομάτες, τον πελτέ, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ανάλογο αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε το παγωμένο νερό.
  2. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο του κάδου και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε έξτρα αλατοπίπερο.
  3. Μοιράζουμε σε μπολ και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κυβάκια αγγουριού και ψιλοκομμένο βασιλικό.
  4. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

 

 

Κρέμα μπανάνα-σοκολάτα με ξηρούς καρπούς

Αν δεν ήταν ένα τόσο θρεπτικό πρωινό θα μπορούσε να είναι ένα τέλειο και υγιεινό επιδόρπιο!

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 ½ μπανάνα καθαρισμένη σε κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 10 φουντούκια
  • 10 αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι ρόφημα καρύδας
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους chia
  • 1 κουτ. γλυκού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2-3 παγάκια

 

Για το σερβίρισμα

  • ½ μπανάνα σε φέτες
  • 1/3 κουτ. γλυκού σπόρους τσία
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα και φουντούκια
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτες
  • λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε στο δοχείο του nutribullet πρώτα τις φέτες της μπανάνας, μετά το κακάο, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, το μέλι, το ρόφημα καρύδας, τους σπόρους chia, το ινδοκάρυδο, τα παγάκια και χτυπάμε για 40 δευτερόλεπτα.
  2. Μοιράζουμε τη σούπα σε 2 μπολ, διακοσμούμε με φέτες μερικές λεπτές φέτες μπανάνας, λίγους σπόρους τσία, μερικά φουντούκια, αμύγδαλα και ξύσμα σοκολάτας.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αμέσως με κουτάλι!

Σημείωση: Αν θέλουμε να απολαύσουμε τη σούπα μας στο ποτήρι σε πιο ρευστή μορφή, απλώς αυξάνουμε την ποσότητα των υγρών και τη σερβίρουμε με καλαμάκι.

 

 

Σπιτικό φυστικοβούτυρο

Φρέσκο και λαχταριστό στο βάζο χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά έτοιμο να το αλείψουμε στο ψωμί ή να το προσθέσουμε σε smoothies και healthy bowls. Θα το φτιάξουμε εύκολα και απλά στο σπίτι σε μόλις 1 λεπτό!

 

Υλικά (για ένα βαζάκι περίπου 200 γρ.)

  • 200 γρ. φιστίκια αράπικα καθαρισμένα, ψημένα και αλατισμένα
  • 15 γρ. αραβοσιτέλαιο

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα φιστίκια στο nutribullet
  2. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για ένα λεπτό περίπου.
  3. Το φυστικοβούτυρο είναι έτοιμο όταν γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
  4. Μεταφέρουμε σε βαζάκι που έχουμε πλύνει και έχει στεγνώσει καλά και διατηρούμε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο.

Σημείωση: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλα butter με ξηρούς καρπούς ή μείγμα ξηρών καρπών της επιλογής μας (φουντούκια, κάσιους, αμύγδαλα κλπ) ή να πειραματιστούμε προσθέτοντας έξτρα υλικά όπως μέλι, κακάο, σιρόπι αγαύης, maple syrup, κλπ.

 

Μπορείς να δεις ακόμη