Εξοπλίστε την επιχείρησή σας με εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών

by Zikou Stella

Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές εξακολουθούν να είναι απαραίτητοι για την αποτελεσματική διαχείριση παραγωγής έντυπου υλικού, τόσο για τις καθημερινές όσο και για τις έκτακτες ανάγκες μια επιχείρησης. Είτε αναζητάτε επαγγελματικές εκτυπώσεις στο σπίτι είτε θέλετε να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας στο γραφείο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να επενδύσετε σε έναν εκτυπωτή πολλαπλών λειτουργιών.

 

Ιδανική λύση για μια επιχείρηση ή οικιακό γραφείο

Ένας εκτυπωτής πολλαπλών λειτουργιών (ή αλλιώς, πολυμηχάνημα) παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με έναν απλό εκτυπωτή. Ένα πολυμηχάνημα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες όπως είναι η σάρωση εγγράφων και η αντιγραφή (φωτοτυπία). Επιπλέον, ένα πολυμηχάνημα πιάνει συνολικά λιγότερο χώρο και σας γλυτώνει από περιττά καλώδια από δύο ή περισσότερες ξεχωριστές συσκευές.

Με δυνατότητες αντιγραφής και σάρωσης μπορείτε να αποπερατώσετε μια σειρά από εργασίες εκτύπωσης με ένα μόνο μηχάνημα. Επιπλέον, με ένα επαγγελματικό πολυμηχάνημα εξασφαλίζετε εκτύπωση υψηλού όγκου και χαμηλού κόστους, κάνοντας την εργασία από το σπίτι ή το γραφείο ακόμα πιο εύκολη.

Τεχνολογία Inkjet

Η τεχνολογία inkjet χρησιμοποιεί δοχεία μελάνης τα οποία ψεκάζουν μελάνη. Οι εκτυπωτές Inkjet είναι ιδανικοί για μικρά γραφεία ή και οικιακή χρήση. Είναι πιο οικονομική λύση ως προς την αγορά τους και μπορούν να εκτυπώσουν σε πολλά διαφορετικά υλικά όπως απλό χαρτί ή γυαλιστερό χαρτί, σε ετικέτες, κ.ά.

Θα συναντήσετε πολλές προτάσεις φωτογραφικών εκτυπωτών ψεκασμού μελάνης. Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι ιδανική λύση για τους χρήστες που θέλουν να εκτυπώνουν φωτογραφίες.

 

Τεχνολογία Laser

Η τεχνολογία laser χρησιμοποιεί ένα τύμπανο (drum), κατασκευασμένο από υψηλής φωτοαγωγιμότητας υλικό, ώστε να αντιδρά στο φως και να φορτίζεται ηλεκτρικά από το σύρμα του εκτυπωτή. Το χαρτί φορτίζεται ηλεκτροστατικά και έπειτα πέφτει πάνω στην επιφάνεια αυτή το toner. Μία «πούδρα», δηλαδή, που προσκολλάται στις περιοχές του σχεδίου που είναι ηλεκτροστατικά φορτισμένες.

Οι εκτυπωτές laser μπορούν να εκτελέσουν «βαριές» εργασίες όπως μεγάλο όγκο εκτυπώσεων σε μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, ενώ το κόστος αγοράς είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τους inkjet, ισορροπείται λόγω της μεγάλης ποσότητας εκτυπώσεων. Οι εκτυπωτές laser παράγουν περισσότερες σελίδες ανά λεπτό κι έτσι το αρχικό κόστος αγοράς και το κόστος των ανταλλακτικών δοχείων αντισταθμίζεται με την απόδοσή τους.

 

Εκτυπώστε απομακρυσμένα και αυξήστε την παραγωγικότητά σας

Το να μπορεί κανείς στην εποχή μας να εκτυπώνει από οποιοδήποτε σημείο ασύρματα και από πολλές συσκευές, ακόμα και από smartphones και tablets, αποτελεί πλεονέκτημα και σας γλυτώνει και από την ταλαιπωρία των καλωδίων. Επίσης, είναι πιο εύκολη η ρύθμιση και ο ορισμός μίας συσκευής ως κοινόχρηστης. Όλες σχεδόν οι κατασκευάστριες εταιρείες το υποστηρίζουν σχεδόν σε όλα τα μοντέλα τους, ακόμη και στα πιο οικονομικά.

Ενδεικτικά, το πολυμηχάνημα Epson EcoTank L5296 σας επιτρέπει να ελέγχετε τον εκτυπωτή από την έξυπνη συσκευή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Epson Smart Panel. Εκτύπωση εγγράφων και φωτογραφιών, ρύθμιση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση προβλημάτων, όλα αυτά μπορούν να γίνουν μέσω του τηλεφώνου ή του tablet σας.

 

Ευελιξία στη σάρωση

Πολυμηχανήματα όπως το Xerox B235V DNI διαθέτουν αυτόματο τροφοδότη (ADF) για την αντιγραφή ή σάρωση πολλών σελίδων ταυτόχρονα χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης κάθε μεμονωμένης σελίδας στο φωτοαντιγραφικό ή σαρωτή.

Σε πιο προηγμένα μοντέλα, όπως το  Πολυμηχάνημα Xerox C315 Color, η σάρωση πραγματοποιείται και στις δύο πλευρές του χαρτιού χωρίς να χρειάζεται να γυρίσετε χειροκίνητα τα φύλλα στο scanner.

Βέλτιστη επιλογή αναλωσίμων εκτυπωτή

Τα αναλώσιμα μπορεί να σας κοστίσουν σε χρήμα και χρόνο ενώ λειτουργούν επιβαρυντικά για το περιβάλλον. Τα μελάνια, για παράδειγμα, κάποια στιγμή τελειώνουν και ανάλογα το μοντέλο θα πρέπει να αντικατασταθούν με κασέτες συμβατές με τον εκάστοτε εκτυπωτή. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πρέπει να θυμάστε κωδικούς, αλλά και πολύ συχνά, σε περίπτωση που ο εκτυπωτής σας δεν χρησιμοποιεί ξεχωριστές κασέτες μελάνης για κάθε χρώμα, χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε χωρίς να έχουν τελειώσει όλα. Επομένως, εκτός από το χρηματικό κόστος με το οποίο επιβαρύνεστε, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μειωθεί κι η παραγωγικότητά σας.

Δοκιμάστε τη χρήση δοχείων μελάνης και γραφίτη που έχουν ανακατασκευαστεί ή προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά, ή επιλέξτε προμηθευτή που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των δοχείων.

 

Πολυμηχανήματα που ευνοούν την επανάχρηση

Τα επαναγεμιζόμενα δοχεία μελάνης είναι μια εξαιρετική πρακτική για να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα. Εταιρείες όπως η Epson έχουν τη λύση με τους εκτυπωτές τεχνολογίας EcoTank, που σας επιτρέπουν να αναπληρώσετε μόνος σας το κάθε χρώμα που τελειώνει. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς εκτυπωτές που λειτουργούν με φύσιγγες και κασέτες, οι εκτυπωτές τεχνολογίας SmartTank και EcoTank διαθέτουν ειδικά δοχεία αποθήκευσης μελανιών τα οποία γεμίζουν από τα αντίστοιχα φιαλίδια που περιλαμβάνονται μέσα στη συσκευασία.

 

Η αναπλήρωση είναι πολύ απλή αφού το κάθε φιαλίδιο διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο κλείδωμα, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να γεμίσετε κάποιο δοχείο με λάθος χρώμα, αλλά και βαλβίδα ασφαλείας η οποία δεν επιτρέπει διαρροές και εξασφαλίζει ότι δε θα ρυπαίνεται ο χώρος σας με μουτζούρες και μελάνια, ακόμα και σε περίπτωση ατυχήματος κατά την αναπλήρωση.

Μπορείς να δεις ακόμη