Γιατί χρειάζεσαι ένα «έξυπνο» πλυντήριο πιάτων

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Ενώ η κουζίνα είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας, το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι είναι κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και ενεργοβόρο. Ωστόσο μην αφήνεις τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και το πλήθος υποχρεώσεων που έχεις να σε απομακρύνουν από τη χαρά του μαγειρέματος.

Τα «έξυπνα» πλυντήρια πιάτων αποτελούν μέρος ενός ολοκαίνουργιου οικοσυστήματος κουζίνας, όπου οι συσκευές που το απαρτίζουν αναλαμβάνουν να προετοιμάσουν τα πάντα για σένα, αλληλοεπιδρώντας μαζί σου μέσω του smartphone ή του tablet σου.

Δες, παρακάτω, όλα όσα μπορείς να κερδίσεις με ένα «έξυπνο» πλυντήριο πιάτων στην κουζίνα σου.

 

 

Τεχνολογίες αιχμής για σένα

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να το ελέγχεις και να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα, ακόμα κι από το smartphone ή το tablet σου. Με αυτό τον τρόπο το συστηματικό πλύσιμο γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μπορείς, για παράδειγμα, να ξεκινήσεις έναν κύκλο πλύσης από το smartphone ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο, ή να προγραμματίζεις την έναρξη ή την παύση της πλύσης, ανάλογα με το καθημερινό σου πρόγραμμα ή και να λαμβάνεις ενημέρωση για τις λειτουργίες και την κατάσταση πλύσης, στο smartphone ή το tablet σου.

 

Ποικιλία προγραμμάτων στην οθόνη του κινητού σου

Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων προσφέρουν περισσότερες επιλογές ώστε να υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα πλύσης για κάθε περίσταση. Διαθέτουν αυτόματες λειτουργίες, προσαρμόζοντας χρόνο και θερμοκρασία ανάλογα με τον όγκο του φορτίου και τον βαθμό που είναι λερωμένα τα σκεύη. Θα βρεις προτάσεις με ειδική λειτουργία για γυάλινα σκεύη, με προγράμματα για γρήγορη πλύση ή για εντατικό καθάρισμα, όπως και μοντέλα με προγράμματα για καλύτερη αποτελέσματα υγιεινής και αποστείρωσης. Εξαιρετικά χρήσιμα στην περίπτωση που έχεις μικρά παιδιά ή κάποιος από την οικογένειά σου πάσχει από αλλεργία. Φαντάσου, λοιπόν, ότι όλα αυτά μπορείς να τα διαχειρίζεσαι μέσα από μια διαισθητική εφαρμογή στην οθόνη του κινητού σου. Έτσι μπορείς να προγραμματίζεις την πλύση των πιάτων και αγαπημένων σου σκευών από την άνεση του καναπέ σου.

 

Εξοικονόμηση σε ρεύμα και νερό

Όλα τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων έρχονται με μια πληθώρα προγραμμάτων για οικονομική πλύση, αλλά και με πιστοποιήσεις ενεργειακής κλάσης για εξοικονόμηση νερού και ρεύματος. Σε πολλές προτάσεις, σημαντική συνεισφορά στην οικονομία σε νερό και ρεύμα παρέχει ο εναλλάκτης θερμότητας, ο οποίος επίσης εξασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων υλικών, όπως της πορσελάνης.

Τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα ατμού, ώστε να πετυχαίνουν τέλεια αποτελέσματα με μικρή κατανάλωση. Απομακρύνουν τις επίμονες ακαθαρσίες εξασφαλίζοντας μοναδικό αποτέλεσμα, ακόμη και χωρίς μούλιασμα ή τρίψιμο. Έτσι, τα έντονα λερωμένα σκεύη καθαρίζονται άψογα με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και στον μισό χρόνο, από ό,τι θα χρειαζόσουν εάν τα έπλενες στο χέρι.

 

 

Έλεγξε την κατάσταση της συσκευής σου, όπου κι αν βρίσκεσαι

Ο αυτόματος διαγνωστικός έλεγχος συσκευής αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό πολλών συνδεδεμένων συσκευών. Με αυτό τον τρόπο μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγξεις την κατάστασή τους, χρησιμοποιώντας την οθόνη του κινητού σου.

Μπορείς να λαμβάνεις υπενθύμιση στο κινητό για το πότε πρέπει να συμπληρώσεις λαμπρυντικό ή και πότε πρέπει να θέσεις σε λειτουργία το ειδικό πρόγραμμα καθαρισμού και φροντίδας. Για να διατηρείς το πλυντήριο πιάτων σου σε άψογη κατάσταση. Ενδεικτικά, τα πλυντήρια πιάτων Home Connect διαθέτουν έναν εύχρηστο μετρητή ταμπλετών, όπου μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις πόσες ακόμα ταμπλέτες σου έχουν μείνει. Αν οι ταμπλέτες τελειώνουν, λαμβάνεις αυτόματα ειδοποίηση στο κινητό για αναπλήρωση.

Πολλά σύγχρονα μοντέλα ενσωματώνουν τεχνολογίες που επεκτείνουν τις δυνατότητες του πλυντηρίου σου. Χρησιμοποιώντας ένα smartphone με τεχνολογία NFC μπορείς να δεις στατιστικά χρήσης, συμβουλές βελτιστοποίησης ή και να εκτελέσεις μια σειρά επιπλέον ειδικών προγραμμάτων που δεν υπάρχουν επάνω στη συσκευή, καλύπτοντας έτσι τωρινές ή μελλοντικές σου ανάγκες.

 

 

Έξυπνο και εντοιχιζόμενο

Τα σύγχρονα έξυπνα εντοιχιζόμενα πλυντήρια πιάτων συνδυάζουν κομψό σχεδιασμό με αρμονικές γραμμές για να ταιριάζουν σε κάθε στιλ κουζίνας, αλλά και μεγάλη χωρητικότητα σερβίτσιων που μπορεί να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη. Για παράδειγμα, τα στενά μοντέλα (45cm) προσφέρουν χωρητικότητα για έως 11 σερβίτσια, και είναι ιδανικά για μικρές κουζίνες. Εάν δεν υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις της κουζίνας, υπάρχουν πλυντήρια πιάτων για έως 16 σερβίτσια.

Πολλές προτάσεις έρχονται με εξελιγμένη εργονομία, όπως καλάθια ρυθμιζόμενου ύψους ή με αναδιπλούμενα διαχωριστικά. Έτσι, με μία πλύση καθαρίζεις ταυτόχρονα τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη, όπως κατσαρόλες, ταψιά, καράφες ή κολονάτα ποτήρια. Σε ορισμένα μοντέλα, μάλιστα, προσφέρεται και ένα τρίτο, μικρότερο καλάθι, στο πάνω μέρος, για μικρά φλιτζάνια ή εργαλεία κουζίνας.

Συμπερασματικά, λοιπόν, τα «έξυπνα» πλυντήρια πιάτων είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες που είναι σχεδιασμένες για να διευκολύνουν την καθημερινότητά σου και να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.

Μπορείς να δεις ακόμη