Ιδέες και προτάσεις για γαμήλια δώρα

by K Admin

shutterstock_344113847

 

Ένα από τα θέματα που τραβούν την προσοχή σε ένα γάμο είναι τα γαμήλια δώρα. Είτε γνωρίζεις καλά το μελλόνυμφο ζευγάρι ή όχι, καλείσαι να αναζητήσεις χρήσιμα, αναγκαία και πολύτιμα γαμήλια δώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως θα πρέπει να αποφύγεις τα τυπικά: κηροπήγιο, βάζο, σερβίτσιο κ.ο.κ.  Από την άλλη, η πιο ιδανική λύση τόσο για τους μελλόνυμφους όσο και για τους καλεσμένους είναι η λίστα γάμου, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες, ή ακόμη με βάση τα χόμπι του ζευγαριού. Αυτή η υπηρεσία παρέχει ευκολία στην παράδοση των δώρων, προσφέρει ποικιλία τιμών και επιλογών και εξασφαλίζει ότι το ζευγάρι θα λάβει όσα χρειάζεται και θέλει.

 

Όπως και να ‘χει, είτε ετοιμάζεις λίστα γάμου ή αναζητάς το ιδανικό γαμήλιο δώρο, οι παρακάτω προτάσεις θα σου φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμες.

 

 

Δώρα για foodies

shutterstock_394073914

 

Οι λάτρεις του καλού φαγητού θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα μια συσκευή μαγειρικής. Ακόμα και αν έχουν κανονιστεί τα της κουζίνας (από πλευράς μελλόνυμφων), σίγουρα θα υπάρχει χώρος π.χ. για μια μηχανή ζυμαρικών, ή για ένα ξεχωριστό τηγάνι, με το οποίο μπορεί να ετοιμάσει κανείς πολλά γευστικά πιάτα.

 

Τηγάνι Tefal Meteor

Ένα τηγάνι σαν και αυτό αποτελεί εξαιρετική λύση για δώρο γάμου (και όχι μόνο). Η επένδυση από πυρόλιθο το καθιστά ανθεκτικό ακόμα και στο πιο ακραίο μαγείρεμα. Είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, ενώ αποτελεί μια αρκετά προσιτή πρόταση.

 

Philips Pasta maker

Αγαπάς τα ζυμαρικά; Απόδειξη… Που ακούει στο όνομα μηχανή ζυμαρικών και επιβάλλεται να υπάρχει στη λίστα γάμου. Από την άλλη, αν γνωρίζεις καλά το ζευγάρι – και ξέρεις ότι ένας από τους δύο (ή και οι δύο) είναι μακαρονάς – τότε κάνε του έκπληξη!

 

Ειδικές συσκευές για… ειδικές περιπτώσεις

Υπάρχουν συσκευές μαγειρικής για μικρές ιδιαίτερες απολαύσεις για όλες τις ώρες, όπως βαφλιέρα, συσκευή για Donuts και Cookies, συσκευή για Hot Dog, παγωτομηχανή, ή Blender Smoothie Maker για υγιεινά smoothies. Ορίστε και μερικές ιδέες για το πρώτο πρωινό του έγγαμου βίου: λαχταριστό smoothie φρούτων με μπανάνα και φράουλες, τραγανές βάφλες σοκολάτας ή/και αλμυρές βάφλες με αυγά, τσένταρ και μπέικον.

 

Συσκευές μαγειρικής για υγιεινή διατροφή

Το κλειδί για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι η ποικιλία, το μέτρο και η σωματική δραστηριότητα. Το κομμάτι της διατροφής μπορούν να αναλάβουν συσκευές, όπως π.χ. ένας ατμομάγειρας. Το μαγείρεμα σε ατμό είναι υγιεινό και διατηρεί τις θρεπτικές ουσίες των τροφών: Ρύζι, όσπρια, λευκά και κόκκινα κρέατα, λαχανικά κ.λπ., ενώ το πιο σημαντικό είναι πως οι σύγχρονοι ατμομάγειρες έρχονται με χρονόμετρο επειδή… ο χρόνος είναι χρήμα. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις μια φριτέζα, όπως για παράδειγμα την Tefal Actifry Express, η οποία προσφέρει στη στιγμή νόστιμα τηγανιτά φαγητά με μια κουταλιά λάδι.

 

 

Για coffee lovers

shutterstock_272867807

 

Ο καφές είναι, αδιαμφισβήτητα, το πλέον αγαπημένο ρόφημα στον κόσμο και λίγο-πολύ σε όλους μας αρέσει η καφεΐνη. Για τους «coffee lovers» ωστόσο, η παρασκευή του καφέ είναι… ιεροτελεστία.

 

Μύλος άλεσης κόκκων καφέ Delonghi KG79

Κάθε κουζίνα διαθέτει μπρίκια και βραστήρα για ζεστά ροφήματα, ή συσκευή φραπέ. Έτσι, μπορείς να κάνεις τη διαφορά προσφέροντας στους μελλόνυμφους έναν καφεκόπτη. Είναι ιδανικός για τους γνώστες του καφέ, ενώ πρόκειται για μία πολύ προσιτή πρόταση για εσένα που ψάχνεις ένα πρωτότυπο γαμήλιο δώρο.

 

Μηχανή espresso

Οι λάτρεις του καφέ θέλουν να παίρνουν αποφάσεις και να ελέγχουν όλα τα στάδια που περιλαμβάνει η παραδοσιακή παρασκευή ενός καφέ espresso, επομένως ίσως να τους ενθουσιάσει περισσότερο μία ημιαυτόματη καφετιέρα όπως είναι η Philips Saeco HD8423/11. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις καφετιέρα με σύστημα κάψουλας που απευθύνεται σε εκείνους και εκείνες που θέλουν να απολαμβάνουν μυρωδάτο καφέ με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ρίξε μια ματιά στη Delonghi EN80.B Inissia και θα καταλάβεις.

 

 

Για movie lovers

shutterstock_332492522

 

Οι «κινηματογραφικές βραδιές» στο σπίτι μαζί με φίλους αποδεικνύονται πολλές φορές πολύ πιο διασκεδαστικές και ευχάριστες ακόμα και από βραδινή έξοδο στο καλύτερο club της πόλης. Το ότι ο καλύτερος σου φίλος / φίλη παντρεύεται δεν σημαίνει ότι πρέπει και να κοπούν αυτές οι συνήθειες, απλά θα «παίζετε μπάλα» σε άλλη έδρα. Χρειάζεται, όμως, και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

 

Smart TV

Δεν γίνονται κινηματογραφικές βραδιές χωρίς την κατάλληλη τηλεόραση, η οποία θα πρέπει να ξεκινάει τουλάχιστον από τις 42 ίντσες και εννοείται ότι θα διαθέτει έξυπνες λειτουργίες, που σημαίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο για ταινίες on demand και για άλλο περιεχόμενο που προσφέρει ψυχαγωγία. Σαφώς και η τηλεόραση είναι ένα σχετικά ακριβό δώρο, ωστόσο αν έχεις σκοπό να ευχαριστήσεις τους φίλους σου με αυτό τον τρόπο, σκέψου ότι θα βρεις εξαιρετικές προτάσεις σε εξαιρετική τιμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Sony KDL50W756C Silver Smart TV. Βέβαια, για πιο «extreme» καταστάσεις (και μεγαλύτερα budgets) μία Smart TV 4K Ultra HD θα απογειώσει την εμπειρία θέασης.

 

Set Home Cinema

Ο οικιακός κινηματογράφος (Home Theater ή Home Cinema) είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές οικιακής ψυχαγωγίας στον κόσμο και προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία ήχου και εικόνας. Βέβαια, εκτός από ταινίες, μπορεί κάποιος να απολαύσει τηλεόραση, αθλητικά γεγονότα, μουσική, ακόμα και video games. Έτσι, εάν υπάρχει ήδη η τηλεόραση, ένα set Home Cinema αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα. Επέλεξε set που να περιλαμβάνει και οπτικό μέσο (π.χ. DVD), όπως είναι το Sony DAVTZ140, για πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης.

 

Soundbars

Το soundbar (ή ηχόμπαρα) είναι μια πολύ προσιτή και αξιόπιστη λύση για να βελτιωθεί ο ήχος της τηλεόρασης. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορούν να προσφέρουν πραγματικό ήχο surround, ενώ συνδέονται αυτόματα με την αγαπημένη μουσική του χρήστη, όπως είναι το Leviathan 5.1 Bluetooth της Razer. Μια πιο οικονομική λύση είναι το HWJ355 Soundbar της Samsung.

 

Απαραίτητο snack για movie time…


…Και που πάει το μυαλό όλων; Μα φυσικά στα pop corn. Μια συσκευή pop corn, σαν την Ariete 2952, είναι μια ιδανική και πρωτότυπη επιλογή για γαμήλιο (και όχι μόνο) δώρο σε κάθε σινεφίλ.

 

 

Για vintage lovers

vintage

 

Λύσεις για ρετρό δώρα υπάρχουν πολλές και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια φρέσκια και ταυτόχρονα διαχρονική πρόταση, ακόμα και αν πρόκειται για δώρο σε κάποιον που δεν γνωρίζει καν τι σημαίνει ο όρος «vintage lover». Όπως και να ‘χει, δεν χρειάζεται να ψάχνεις boutique και μαγαζιά για βρεις ρετρό αντικείμενα και ήδη σπιτιού για vintage lovers. Η λύση βρίσκεται μόλις… ένα κλικ μακριά!

 

Ρετρό Πικάπ

Τα ρετρό πικάπ συνδυάζουν τη γοητεία του κλασικού με την άνεση του μοντέρνου. Εκτός του ότι είναι υπέροχα αντικείμενα για διακόσμηση, προσφέρουν πρωτότυπα σχέδια, έξυπνες λειτουργίες, υποδοχή USB, ενώ, φυσικά, είναι μια καλή ευκαιρία για να «ξεσκονίσεις» τα αγαπημένα σου βινύλια. Μια εξαιρετική, προσιτή πρόταση είναι το Lenco TT28C Πικάπ, ενώ υπάρχουν και μοντέλα με υποδοχή USB για αναπαραγωγή μουσικής, όπως είναι το Muse MT102LT Πικάπ.

 

Ρετρό οικιακός εξοπλισμός

Το ρετρό κυριαρχεί ακόμα και σε συσκευές για την κουζίνα, όπως είναι π.χ. η κουζινομηχανή Kenwood KMX80 Kmix Barcelona και η μηχανή espresso Pitsos GEM2052B. Προσφέρουν αμέτρητες ευκολίες, ενώ αποτελούν κόσμημα για την κουζίνα.

 

 

Για σπιτόγατους

shutterstock_278951369

 

Όλοι οι σπιτόγατοι θέλουν να αισθάνονται άνετα στο σπίτι τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι εξοπλισμένοι με όλα όσα μπορεί να χρειαστούν. Από συσκευές μαγειρικής για γρήγορα υγιεινά και νόστιμα φαγητά ή για snacks, μέχρι gadgets που φροντίζουν για τη ψυχαγωγία τους (tablet, smart TV, Home Cinema κ.λπ.). Ωστόσο, χρειάζονται και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καθαρίζουν εύκολα και γρήγορα το δωμάτιο ή το καθιστικό μετά από μια ευχάριστη βραδιά με φίλους στο σπίτι.’

 

Σκουπάκι

Μπορεί να φαίνεται «κλισέ γαμήλιο δώρο», ωστόσο, πίστεψε μας, το μελλόνυμφο ζευγάρι θα το εκτιμήσει δεόντως. Ειδικά όταν γίνεται λόγος για προτάσεις όπως ο καθαριστής Ultra Vortex της Hoover, ο οποίος είναι εξαιρετικά φορητός και προσφέρει υγιεινό καθαρισμό και απομακρύνει τα ακάρεα, ή το Hoover SJ60WWR6 με δυνατότητα απορρόφησης στερεών – υγρών.

 

Ατμοκαθαριστής

Επιπλέον, για γρήγορο καθάρισμα δαπέδων και άλλων επιφανειών, προσφέρεται και ο ατμοκαθαριστής Black & Decker FSMH1621 ή ο Ariete 4133 Vapori Jet. Τέτοιες μικροσυσκευές προσφέρουν εύκολη αποθήκευση και φορητότητα για καθημερινή χρήση.

 

Οι δικοί σου φίλοι λατρεύουν την τεχνολογία, την περιπέτεια, τα ταξίδια ή τη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή; Δες και άλλες προτάσεις δώρων που ταιριάζουν στα χόμπι και στις προτιμήσεις τους εδώ! 

 

wedding_post_1080x1080_techwedding_post_1080x1080_adventurewedding_post_1080x1080_travel

wedding_post_1080x1080_fitness

 

Μπορείς να δεις ακόμη