Απόλαυσε υγιεινά chicken fingers με την Actifry Express!

by K Admin

shutterstock_235933564

 

Το ήξερες ότι μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες αλλά και γευστικά chicken fingers χρησιμοποιώντας μόνο μια κουταλιά λάδι; Κι όμως γίνεται! Τώρα, μπορείς να απολαμβάνεις όλη τη γεύση των τηγανητών πειρασμών χωρίς τις ενοχές… αφού ετοιμάζονται εύκολα και υγιεινά μέσα σε 20 λεπτά με τη φριτέζα Actifry Express της Tefal!

Μοιραζόμαστε μαζί σου μια συνταγή για μοναδικά chicken fingers τα οποία ετοιμάσαμε και απολαύσαμε στο στούντιο του Try Me!

 

 

ΥλικάALL RIGHTS GIVEN

για 24 τεμάχια

-750 γρ. κοτόπουλο στήθος
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-3 αυγά
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Κόψε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφα κομμάτια (σε μέγεθος δαχτύλου) και αλατοπιπέρωσε. Χτύπησε ελαφρώς τα αυγά μαζί με τη μουστάρδα και το σκόρδο σε μπολ. Ανακάτεψε σε άλλο μπολ το αλεύρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Σε τρίτο μπολ, ανακάτεψε καλά την παρμεζάνα με τη φρυγανιά. Πέρνα ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου διαδοχικά από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Ράντισέ τα με 1 δόση λάδι που θα μετρήσεις με τον ειδικό δοσομετρητή και ακολούθως τηγάνισε στη φριτέζα actifry express για 15-20 λεπτά. Σέρβιρε αμέσως, με φέτες λεμονιού.

 

Δες πώς ετοίμασαν τη συνταγή ο Δημήτρης Καρέτσος και η Μαντώ Γαστεράτου στο 32o επεισόδιο Try Me!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη