Κουζινομηχανή, ο «θησαυρός» της κουζίνας!

by Aggeliki Tsoukana

 

Η κουζινομηχανή είναι η συσκευή που σου λύνει τα χέρια στην κουζίνα, εξοικονομώντας σου χρόνο και εξασφαλίζοντας επιτυχία σε κάθε δημιουργία σου. Αυτό το πολυχρηστικό μηχάνημα κάνει την προετοιμασία του φαγητού παιχνίδι, μετατρέποντας τη μαγειρική σε ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση σε πολλά επίπεδα.

 

 

Μία συσκευή, άπειρες δυνατότητες

Η κουζινομηχανή πρέπει να έχει περίοπτη θέση στον πάγκο της σύγχρονης κουζίνας, καθώς μπορεί να αντικαταστήσει τουλάχιστον 10 διαφορετικές συσκευές για την προετοιμασία γλυκών και αλμυρών συνταγών.

Κάθε σύγχρονη κουζινομηχανή περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 βασικά εξαρτήματα. Ο γάντζος ζύμης αναλαμβάνει την παρασκευή ζύμης, ενώ ο αναδευτήρας είναι το εξάρτημα για μείγματα κέικ, μπισκότων και ελαφριές ζύμες. Ή κούμπωσε το χτυπητήρι για χτύπημα μαρέγκας ή κρέμας.

Εκτός από αυτά τα 3 εξαρτήματα, υπάρχουν και κουζινομηχανές που περιλαμβάνουν περισσότερα, ή υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν ξεχωριστά. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να δεχτούν πάνω από 30 διαφορετικά εξαρτήματα εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες εργασίες στην κουζίνα. Μπορείς να επιλέξεις από μια πληθώρα εξαρτημάτων ανάλογα τις ανάγκες σου.

Μερικά από τα πιο χρήσιμα και εύχρηστα εξαρτήματα για καθημερινή χρήση είναι μπλέντερ για βελουτέ σούπες και smoothies, κόφτης/τρίφτης για να ψιλοκόβεις λαχανικά, φρούτα και τυριά, ή αποχυμωτής για να στύβεις εσπεριδοειδή ή να φτιάχνεις φρέσκους χυμούς από φρούτα και λαχανικά.

 

Εξαρτήματα για να επεκτείνεις τη δημιουργικότητά σου

Είναι σημαντικό να μη σταθείς μόνο στα εξαρτήματα και κεφαλές που συνοδεύουν μια κουζινομηχανή (πράγμα που σίγουρα είναι σημαντικό), αλλά ωφελεί να έχεις μια εικόνα και για τα εξαρτήματα που διατίθενται ξεχωριστά.

Έτσι θα συναντήσεις κουζινομηχανές με εξαρτήματα και για πιο «εξειδικευμένες» εργασίες όπως παρασκευαστή ανοίγματος φύλλου για πίτες, παρασκευαστή ζυμαρικών για φρέσκα μακαρόνια από αγνά υλικά, κρεατομηχανή για κιμά και λουκάνικα, μέχρι παγωτομηχανή για πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό. Προσαρμόζονται επάνω στο μηχάνημα και μπορείς να έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας σε μια μόνο συσκευή, εξοικονομώντας χώρο και χρήματα.

 

Οργάνωσε τα πάντα με ταχύτητα και ακρίβεια

Η καλή προετοιμασία είναι το παν στην κουζίνα. Και μπορείς να προετοιμάσεις τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής σου.

Φτιάξε σπιτικά ζυμαρικά, φρέσκους χυμούς, σπιτικό κιμά ή παγωτό σε ελάχιστο χρόνο. Όσο η κουζινομηχανή σου ζυμώνει, θρυμματίζει ή αναμειγνύει, εσύ μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα κάποια άλλη δουλειά στην κουζίνα. Κάποιες μάλιστα έχουν και επαγωγικές εστίες πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν και να μαγειρεύουν ολοκληρωμένα.

Εκτός ότι εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο, γλυτώνεις επίσης την επώδυνη για τα χέρια σου χρήση χειροκίνητων εργαλείων (όπως π.χ. τρίφτη τυριού) αφού αυτό το θαυμάσιο «πολυεργαλείο» σου προσφέρει τα πάντα.

 

 

Μια κουζινομηχανή για κάθε μαγειρική ιδέα

Με μία κουζινομηχανή στο πάγκο της κουζίνας νοιώθεις ότι έχεις πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις μαγειρικές σου δυνατότητες. Και μη σε αγχώνει αν είσαι πρωτάρης στην κουζίνα. Ορισμένα μοντέλα έρχονται με δωρεάν βιβλίο συνταγών για να φτιάξεις τις καλύτερες δημιουργίες. Διάλεξε μια πρωτότυπη συνταγή, «κούμπωσε» τα κατάλληλα εξαρτήματα, ρίξε τα υλικά στον κάδο, και η κουζινομηχανή αναλαμβάνει όλη την υπόλοιπη προετοιμασία.

Ορισμένες κουζινομηχανές είναι εξοπλισμένες με ψηφιακή ζυγαριά που ζυγίζει με ακρίβεια τα υλικά στον κάδο, προσφέροντας πρακτικότητα, ευκολία και τέλεια εκτέλεση συνταγών. Ρίξε μια ματιά στην Bosch MUM9YX5S12 OptiMUM.

Η χωρητικότητα κάδου των κουζινομηχανών κυμαίνεται από 4 έως 7 λίτρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις χωρίς κόπο μεγάλες ποσότητες φαγητού για να εντυπωσιάσεις την οικογένειά σου και τους φίλους σου.  Αν η κουζινομηχανή σου έχει μεγάλο κάδο, και πρέπει να φτιάξεις μπόλικη ποσότητα, τότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία.

 

Ένας Sous Chef στην κουζίνα σου

Με όλες αυτές τις δυνατότητες όχι μόνο εξοικονομείς χώρο στα ντουλάπια και τον πάγκο της κουζίνας αλλά έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις να εκτελέσεις συνταγές που μέχρι σήμερα δεν τολμούσες. Δίχως αμφιβολία, η κουζινομηχανή είναι ο απόλυτος βοηθός που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σ’ όλα τα επίπεδα και σε κάθε γλυκιά, ή αλμυρή δημιουργία.

Μπορείς να δεις ακόμη