Οργάνωσε τα καλώδια των συσκευών σου

 

Πρόκειται για ένα «αναγκαίο κακό». Είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των συσκευών σου όμως μπλέκονται πολύ συχνά μεταξύ τους, ενώ είναι δύσκολο να τα καθαρίσεις, να τα συμμαζέψεις και να τα οργανώσεις. Ακόμη και γι’ αυτό όμως υπάρχει λύση, διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρεις να βάλεις τάξη στα καλώδια των συσκευών σου.

 

Η σωστή θέση των αντικειμένων 

Μετακίνησε τα αντικείμενα και προσπάθησε να τοποθετήσεις τις ηλεκτρικές συσκευές όσο πιο κοντά γίνεται στις πρίζες. Έτσι εξοικονομείς χώρο αφού τα καλώδια των συσκευών θα  καταλαμβάνουν μικρότερες αποστάσεις. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείς να αγοράσεις ειδικά πιαστράκια, σαν αυτά που στερεώνεις επιτοίχια το καλώδιο της τηλεόρασης. Έτσι θα μπορέσεις να οργανώσεις την πορεία των καλωδίων που αναγκαστικά διανύουν μεγάλες αποστάσεις στο δωμάτιο. Αν χρειάζεσαι ακόμη περισσότερες πρίζες απ’ όσες έχεις διαθέσιμες, προτίμησε τα πολύπριζα που μπαίνουν στον τοίχο για να αποφύγεις το καλώδιο του πολύπριζου με επέκταση.

 

Ασύρματες συσκευές

Αν υπάρχει η δυνατότητα είναι προτιμότερο να επιλέξεις ασύρματες συσκευές. Ο αριθμός των καλωδίων μειώνεται σημαντικά αν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς συσκευές που μπορούν να λειτουργήσουν και χωρίς καλώδια όπως είναι για παράδειγμα τα πληκτρολόγια, τα ποντίκια και τα ηχεία.

 

 

 

Αποθήκευσε ό, τι δεν χρησιμοποιείς

Η αλήθεια είναι πως πάντα υπάρχει ένα μέρος των καλωδίων που δεν χρησιμοποιείται. Συνήθως πρόκειται για καλώδια φορτιστών και μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε σημείο κάθε σπιτιού, από το γραφείο μέχρι και την κουζίνα. Μπορείς να έχεις ένα τσαντάκι που θα τα αποθηκεύεις όλα εκεί μέσα όταν δεν τα χρειάζεσαι. Ίσως είναι λίγο κουραστικό να επαναλαμβάνεις διαρκώς τη διαδικασία αυτή αλλά θα παρατηρήσεις τεράστια διαφορά στο γραφείο και το χώρο σου καθώς δεν θα υπάρχουν παντού τέτοιου είδους καλώδια.

 

Περιόρισε τον όγκο τους

Αν τα καλώδια είναι μακριά, τότε μάζεψέ τα και τύλιξέ τα με μία ταινία. Έτσι θα περιορίσεις τον όγκο τους στο πάτωμα. Μια άλλη λύση για να τακτοποιήσεις τα καλώδια είναι να αγοράσεις ένα χάρτινο κουτί, να βάλεις μέσα όλα τα καλώδια και να κάνεις τρύπες προκειμένου να βγαίνουν έξω μόνο οι υποδοχές τους. Πάνω από κάθε τρύπα μπορείς να γράψεις τι είναι η κάθε υποδοχή (π.χ. φορτιστής για tablet). Με αυτόν τον τρόπο θα είναι όλα τακτοποιημένα κι έτσι θα μπορείς να καθαρίζεις πιο εύκολα. Μέσα στο κουτί αυτό, μπορείς να τυλίξεις κάθε καλώδιο και να το βάλεις μέσα σε ένα ρολό από τελειωμένο χαρτί υγείας ή κουζίνας. Έτσι δεν θα επικρατεί πανικός μέσα στο κουτί και τα καλώδια δεν θα είναι μπλεγμένα μεταξύ τους.

Με τον ίδιο τρόπο, αντί για κουτί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωλήνα νεοπρενίου. Εναλλακτικά, για να απαλλαγείς από τα καλώδια που πιάνουν χώρο στο πάτωμα και μαζεύουν σκόνη, μπορείς να τοποθετήσεις ένα καλάθι κάτω από το γραφείο σου και να τα αποθηκεύεις όλα εκεί.

 

 

 

Αν οι παραπάνω διαδικασίες σου φαίνονται χρονοβόρες ή θεωρείς πως δεν θα μπορέσεις να πετύχεις την κατασκευή τότε μπορείς να καταφύγεις σε έτοιμες λύσεις διαχείρισης καλωδίων, οι οποίες είναι αρκετά οικονομικές και θα βοηθήσουν να μπει μια τάξη στο χάος τους.

Μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα μαζεύοντας σε ένα μικρό κουτί τα καλώδια που χρησιμοποιείς περισσότερο και να ονομάσεις το κουτί αυτό «σταθμό φόρτισης». Συγκέντρωσε εκεί φορτιστές και απαραίτητα μικρά καλώδια. Συνέχισε με την οργάνωση των καλωδίων πίσω από το γραφείο σου και την τηλεόραση.

Θα εκπλαγείς με το πόσο θα βελτιωθεί ο χώρος σου και πόσο θα διευκολυνθεί το καθάρισμα.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη