Ολοκληρωμένη λύση καταγραφής επισκεψιμότητας για την επιχείρησή σας

by Aggeliki Tsoukana

Κατά την «άνθηση» του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου, η δυνατότητα μέτρησης και ανάλυσης επισκεψιμότητας βοήθησε τις επιχειρήσεις να έχουν ακριβή δεδομένα και στατιστικά για το πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες στο εκάστοτε “Online κατάστημα”.

Μπορούσαν να κατανοήσουν τη συνολική συμπεριφορά των πελατών και να λάβουν αποφάσεις χωρίς υψηλό ρίσκο. Αυτό σήμανε σημαντικές αλλαγές εντός ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων όπως είναι π.χ. η επένδυση στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος για μεγαλύτερη προσβασιμότητα ή και την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων που θα αυξήσουν την κερδοφορία.

Τα τελευταία χρόνια, αντίστοιχα εργαλεία υπάρχουν και για ένα φυσικό κατάστημα. Από IP κάμερες με δυνατότητες Video Analytics, μέχρι συστήματα που βασίζονται στην τεχνολογία Τεχνητης Νοημοσύνης (ΑΙ). Μπορούν να αναγνωρίσουν και να καταμετρήσουν ανθρώπους, οχήματα, ή αντικείμενα, και να σας δώσουν στατιστικά για την κίνησή τους στον χώρο της επιχείρησης. Μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν το φύλο, την ηλικία ή ακόμα και τη διάθεση ενός ανθρώπου και, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, να του προτείνει κάποιο προϊόν που ενδεχομένως τον ενδιαφέρει σε πραγματικό χρόνο.

 

Γιατί είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

Η μέτρηση και ανάλυση επισκεπτών στην επιχείρησή σας αποτελεί ένα μοναδικό πλεονέκτημα που σας επιτρέπει να παίρνετε αποφάσεις βασισμένες σε πραγματικά δεδομένα και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά σας.

 

 

 

Καλύτερη αντίληψη του “traffic”

Έχοντας αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την “κίνηση” εντός του καταστήματός σας, με στατιστικά στοιχεία για αριθμό και ποιοτικά χαρακτηριστικά ανά ώρα, ημέρα ή και κατάστημα, θα μπορέσετε να λάβετε πιο δραστικά μέτρα για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας. Είτε αυτό αφορά στην προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων π.χ. ανάλογα την αύξηση της κίνησης, είτε την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, τη διάταξη του προσωπικού κλπ.

 

 

Αποτελεσματικότητα σημαίνει αύξηση κερδοφορίας

Η καθημερινή παρακολούθηση των πωλήσεων ανά επισκέπτη, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης σας. Για παράδειγμα, να μετρήσετε με υψηλή ακρίβεια την αποτελεσματικότητα σε ενέργειες μάρκετινγκ στο κατάστημά σας.

 

Ολιστική βελτίωση

Σε συνέχεια των παραπάνω, έχετε την ευελιξία να δείτε τις περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους πελάτες σας εντός του καταστήματος και να βελτιώσετε τη διάταξη / παρουσίαση των προϊόντων που προωθείτε, τη σήμανση των μηνυμάτων signature που παρουσιάζετε ή και τη διάταξη του προσωπικού σας.

Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να μετρήσετε την κίνηση και εκτος καταστήματος και να προβείτε σε μελετημένες δράσεις αύξησης των επισκεπτών σας όπως π.χ. προσθήκες ή βελτιώσεις στην “προβολή” προϊόντων βιτρίνας.

 

 

Όλα όσα χρειάζεστε σε ένα “πακέτο”

Η λύση Footfallcam αφορά στην εγκατάσταση καμερών στις εισόδους της επιχείρησης που με τεχνολογίες 3D Vision, ασύρματη συνδεσιμότητα Wi-Fi και Τεχνητή Νουμοσύνη (AI Video Analytics) έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τον αριθμό εισερχομένων και εξερχομένων, τα δημογραφικά στοιχεία τους, καθώς και στοιχεία συμπεριφοράς εντός του χώρου. Όλα αυτά τα παρουσιάζουν σε μία πλατφόρμα Analytics μέσω της οποίας έχετε τη δυνατότητα να εξάγετε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε για να καταστρώσετε εύκολα μία αποτελεσματική στρατηγική για την αύξηση της κερδοφορίας και την αναβάθμιση της επιχείρησης, εν γένει.

 

Με την εγγύηση της Κωτσόβολος

Η Κωτσόβολος προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση με κάμερες αλλά και το απαραίτητο λογισμικό παρουσίασης και ανάλυσης αποτελεσμάτων και στατιστικών μαζί με ένα πλήρες πακέτο μελέτης και εγκατάστασης. Στο ίδιο πακέτο, περιλαμβάνεται αναλυτική επίδειξη των δυνατοτήτων προηγμένων εργαλείων ανάλυσης αλλά και τεχνική υποστήριξη για να αξιοποιήσετε όλα τα οφέλη αυτής της εντυπωσιακής τεχνολογίας στο έπακρο, ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τόσο προηγμένα “εργαλεία”.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο b2b.kotsovolos.gr, απευθυνθείτε τηλεφωνικά στο 2102899800 ή αποστείλετε e-mail στο b2b@kotsovolos.gr.

Μπορείς να δεις ακόμη