Προορισμό βρήκα! Φωτογραφική;

by Aggeliki Tsoukana

Όλα είναι θέμα οργάνωσης και για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται να κινηθείς μεθοδικά. Μπορεί ήδη να έχεις κλείσει τις διακοπές σου, αλλά για να «δέσει το γλυκό» πρέπει να έχεις και τη φωτογραφική μηχανή που θα απαθανατίσει τα όσα μαγευτικά ετοιμάζεσαι να ζήσεις.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Μπορείς να λειτουργήσεις επαγγελματικά, να καλύψεις κάθε πιθανή οπτική γωνία ή να κάνεις τη δουλειά σου απλά και να κρατήσεις για πάντα όμορφες στιγμές που έζησες στο ταξίδι σου.

 

 

 

Insta vintage shot

Όσα χρόνια και να περάσουν οι Polaroid θα έχουν το γούστο τους. Έχουν μία ανεξίτηλη κομψότητα και προσφέρουν τη δυνατότητα άμεσης αποτύπωσης στιγμών και συναισθημάτων. Η Polaroid Now Μint Camera 9055 προσφέρει ακριβώς αυτό. Διαθέτει λειτουργία αυτόματης εστίασης για να αποτυπώσεις χαμόγελα και στιγμές τη στιγμή που τις ζεις στο ταξίδι σου.

Πέρα όπως της νοσταλγικότητας του πράγματος και επειδή κινούμαστε σταθερά προς το μέλλον, η Polaroid Now Μint Camera 9055 βγάζει μέχρι και selfie. Ρύθμισε τον χρονοδιακόπτη και ζήσε τη στιγμή.

 

 

Ο content creator και ο φωτογράφος τσέπης

Όπως είπαμε και παραπάνω οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Είσαι, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, και content creator; Η Sony Vlog ZV-1 (20.1 Megapixels) είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές, και σου δίνει τη δυνατότητα να τραβήξεις κορυφαία βίντεο με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, με πολύ απλό χειρισμό, είναι ιδανική για μετατροπή των ταξιδιών σου σε Vlog.

Είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS, κάνει το χρώμα του δέρματος να φαίνεται ζωντανό, ενώ με την τεχνολογία AI2 καταφέρνει να εστιάσει επιτυχώς στο πρόσωπο και τα ματια αγνοώντας το παρασκήνιο. Το ενσωματωμένο φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας (ND) βελτιώνει το βάθος πεδίου στο βίντεο σου και το ασύρματο grip ελέγχου θα σου δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις άψογα βίντεο από τον προορισμό σου, και να τα μοιραστείς με το κοινό σου. Με λίγα λόγια, αν το ταξίδι σου είναι το content σου, πρέπει να εμπιστευτείς τη μοίρα σου σε μία Sony Vlog ZV-1.

Από την άλλη, αν θέλεις να τραβήξεις φωτογραφίες και βίντεο υψηλού επιπέδου και όλα αυτά με μία φωτογραφική μηχανή τσέπης, τότε η Canon Powershot G7X MKII είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Απαθανάτισε αξιοθέατα, διαδρομές και στιγμές χαράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απόλαυσε λήψεις κορυφαίου επιπέδου χάρη στο σύστημα HS, που συνδυάζει έναν αισθητήρα CMOS οπίσθιου φωτισμού τύπου 1.0 και ανάλυσης 20.1 Megapixels, με την κορυφαία ισχύ του επεξεργαστή DIGIC 7. Μπορείς ακόμα να τραβήξεις βίντεο με γραφικές διαδρομές με σταθερή εικόνα. Μην αγχώνεσαι! Ο έξυπνος οπτικός σταθεροποιητής εικόνας 4 στοπ με τεχνολογία Dual Sensing IS θα φροντίσει για όλα.

Η Canon Powershot G7X MKII είναι, κατά κάποιο τρόπο, μία compact φωτογραφική μηχανή τσέπης, με τη γλύκα και την τσαχπινιά μιας DSLR.

 

 

Τέλεια εικόνα… τέλειο ταξίδι

Επειδή λοιπόν μιλησαμε για DSLR και επειδή υπάρχεις και εσύ που το ιδανικό ταξίδι είναι αυτό που έχει αποτυπωθεί τέλεια σε φωτογραφίες, είναι ώρα να μιλήσουμε για τη Nikon D7500 (20.9 Megapixels). Αν πάντα ήθελες να τραβήξεις ιστορικά αξιοθέατα σε νυχτερινές λήψεις, η D7500, με ISO 100-51200 που μπορεί να επεκταθεί έως και ISO 1640000, είναι εδώ για σένα. Μπορείς ακόμα να τραβήξεις κινηματογραφικού στυλ βίντεο Full HD (1080p) σε ταχύτητες καρέ που φτάνουν τα 50p/60p.

Τα όσα όμως μπορείς να κάνεις με την D7500 δε σταματούν εδώ. Το σύστημα AF 51 προσφέρει κορυφαία ακρίβεια, ο αισθητήρας RGB 180K-pixel αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια στις λήψεις σου και η λειτουργία time – lapse ποιότητας 4K/UHD παράγει σεκάνς πολύ υψηλού επιπέδου. Τέλος, μέσω της τεχνολογίας Snap Bridge έχεις τη δυνατότητα να συγχρονίσεις τη φωτογραφική μηχανή με την έξυπνη συσκευή σου (Bluetooth / Wi-Fi) και να τη χρησιμοποιήσεις για απομακρυσμένες λήψεις.

 

 

Για τους περιπετειώδεις…

Εκτός όμως από τις παραπάνω συμβατικές καταστάσεις υπάρχουν και οι extreme. Αν λοιπόν έχεις επιλέξει ως προορισμό κάπου όπου θα επιδοθείς σε χειμερινά σπορ, τότε χρειάζεσαι μια κάμερα που θα ταιριάζει με την περιπέτεια που ετοιμάζεσαι να ζήσεις.

Το Go Pro Hero 10 Bundle θα καλύψει όλες σου τις ανάγκες. Περιέχει την κάμερα GoPro Hero 10, ένα καλώδιο USB-C σε USB-A, κυρτή αυτοκόλλητη βάση στήριξης, δύο Mounting Buckle και Thumbscrew, δύο μπαταρίες 1720mAh, σκληρή θήκη μεταφοράς και αποθήκευσης, GoPro Shorty και GoPro Magnetic Swivel Clip.

Ο επεξεργαστής GP2 σου επιτρέπει να τραβήξεις εντυπωσιακά πλάνα. Τα 23 Megapixels ανάλυσης σου προσφέρουν υψηλή ποιότητα εικόνας. Η τεχνολογία Hyper Smooth 4.0 λειτουργεί ως ο απόλυτος σταθεροποιητής, ενώ οι πολλαπλές τεχνολογίες λήψης σου επιτρέπουν να τραβήξεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το Dji Osmo Action 3 Adventure Combo. Η Osmo Action 3 (12 Megapixels) διαθέτει design γρήγορης απελευθέρωσης για εύκολη οριζόντια αλλά και κάθετη τοποθέτηση. Το Αdventure Combo έχει όλα εκείνα τα εργαλεία για να τραβήξεις κάθε λεπτομέρεια.

Χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή σε περίπτωση πτώσης, διαθέτει μπαταρία που αντέχει το κρύο, έχει έξυπνη λειτουργία σταθεροποίησης  (Horizon Steady), ενώ τραβάει μέχρι και σε βάθος 16 μέτρων. Τέλος, η διπλή οθόνη αφής εξυπηρετεί πλήρως, αν είσαι επίδοξος δημιουργός περιεχομένου και μοιράζεσαι τις extreme σου εμπειρίες με το πιστό κοινό σου.

Καλό ταξίδι λοιπόν, και καλές λήψεις!

Μπορείς να δεις ακόμη