Τα πιο πρωτότυπα δώρα τεχνολογίας για τη Γιορτή του Πατέρα

by Aggeliki Tsoukana

 

Κάθε χρόνο, οι μπαμπάδες όλου του κόσμου γιορτάζουν την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξεις στον δικό σου μπαμπά πόσο τον σκέφτεσαι. Έτσι ετοιμάσαμε για σένα μια λίστα με τις καλύτερες ιδέες για δώρα, για κάθε τύπο μπαμπά.

 

 

Ο μπαμπάς “All time classic”

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για “all time classic” δώρα. Εάν πιστεύεις ότι οι δίσκοι και τα πικάπ πέρασαν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι κάνεις τεράστιο λάθος. Υπάρχουν ακόμα οι πιστοί που δεν τα αποχωριστήκαν ποτέ, ενώ ορισμένοι μάλιστα συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τη συλλογή τους. Ο μπαμπάς σου ίσως να είναι ένας από αυτούς. Γιατί το βινύλιο είναι έρωτας… αθεράπευτος! Γι’ αυτό λοιπόν μη χάσεις την ευκαιρία να του πάρεις δώρο ένα σύγχρονο πικάπ, ή, ακόμα καλύτερα, ένα σύγχρονο/ρετρό πικάπ.

Ένα ράδιο-ρολόι είναι, επίσης, μια κλασική επιλογή. Για να το έχει στο κομοδίνο για ξυπνητήρι, ή και για να ακούει τους αγαπημένους του ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 

 

Για τον μπαμπά που αγαπάει τα μαστορέματα

Αν το έχει με τα μαστορέματα θα μπορούσες να του δωρίσεις ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι, ένα τρυπάνι ή ένα ηλεκτρικό πολυεργαλείο για όλα τα μαστορέματα στο σπίτι. Ή ένα πλυστικό μηχάνημα για να πλένει τον κήπο, την αυλή, ή το αυτοκίνητο.

 

 

Για τον μπαμπά που φροντίζει τον εαυτό του

Οι ξυριστικές μηχανές αποτελούν κλασικό αλλά διαχρονικό δώρο. Εάν, μάλιστα, ο μπαμπάς ξυρίζεται μέρα παρά μέρα κι έχει ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε το ξύρισμα γίνεται πιο άνετο με μία σύγχρονη ξυριστική μηχανή. Αν ο μπαμπάς σου, πάλι, συνηθίζει να ξυρίζει/τριμάρει και το σώμα του τότε κάνε του δώρο μια ξυριστική σώματος, που είναι ιδανική για χρήση και κάτω από το νερό. Για τον πατέρα που θέλει να περιποιείται το μαλλί, να τριμάρει το μούσι και γενικά να καλλωπίζεται, η κουρευτική μηχανή αποτελεί το πιο πρακτικό δώρο που μπορείς να του κάνεις.

 

 

Για τον μπαμπά Gadget-άκια

Οι μπαμπάδες αγαπούν την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της. Αν ο δικός σου μπαμπάς είναι ένας από αυτούς, τότε σίγουρα δεν θα δυσκολευτείς να διαλέξεις το ιδανικό δώρο για εκείνον.

Ένα tablet ή ένα καινούριο smartphone σίγουρα θα του δώσουν μεγάλη χαρά. Μια σύγχρονη smart TV με μεγάλο panel για να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα ή ένα καινούριο laptop, είναι δώρα που σίγουρα θα εκτιμήσει. Άλλη εναλλακτική είναι το Smartwatch. Από τα high end smartwatches – όπως π.χ. είναι τα Apple Watches και Samsung Gear – μέχρι τις entry level προτάσεις, προσφέρουν πληθώρα λειτουργιών.

Αν ο μπαμπάς συνηθίζει να χάνει πράγματα, όπως π.χ. τα κλειδιά του, ρίξε μια ματιά στα Samsung Galaxy SmartTag El-5300 Black & Oatmeal. Θα μπορεί να βρίσκει εύκολα κι γρήγορα τα χαμένα του αντικείμενα, με μια ματιά στην οθόνη του κινητού.

 

 

Για τον μπαμπά που λατρεύει την περιπέτεια

Αν του αρέσει η περιπέτεια ή και λατρεύει τα ταξίδια μπορείς να του δωρίσεις μία action cam για να καταγράφει τις περιπέτειές του, ή ένα ολοκαίνουριο GPS ώστε να μπορεί να επισκεφθεί όποιον προορισμό θελήσει με σιγουριά.

Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα ήταν επίσης ένα ιδανικό δώρο εάν έχει καλλιτεχνικό πνεύμα. Θα μπορούσες να του πάρεις μια ψηφιακή κορνίζα με μεγάλη κάρτα μνήμης και ένα USB Stick για να μεταφέρει φωτογραφίες. Μπορείς, αν θέλεις, να το κάνεις ακόμα πιο συγκινητικό. Ψηφιοποίησε παλιές φωτογραφίες και αποθήκευσέ τις στην κορνίζα έτσι ώστε μόλις την ανοίξει να θυμηθεί τις όμορφες στιγμές σας.

 

 

Για τον μπαμπά που αθλείται

Ο μπαμπάς που αθλείται συστηματικά θα ωφεληθεί τα μέγιστα από ένα activity tracker, όσο απλό ή εξελιγμένο και αν είναι το μοντέλο που θα του δωρίσεις. Θα τον βοηθήσει να αποκτήσει εικόνα για την καθημερινή του δραστηριότητα, να θέσει στόχους, και γενικά να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Ακόμη και το πιο οικονομικό activity tracker μπορεί να προσφέρει πλήρη εικόνα για την ποιότητα του ύπνου. Ορισμένα μοντέλα, μάλιστα, ανιχνεύουν αυτόματα το είδος της δραστηριότητας και έτσι αποθηκεύουν ακόμη πιο ακριβή στατιστικά στα οποία ο χρήστης μπορεί να βασιστεί για τα επόμενα του βήματα.

Αν ο μπαμπάς συνηθίζει να γυμνάζεται στο σπίτι, θα βρεις πολλές επιλογές σε όργανα γυμναστικής. Από όργανα για μυϊκή ενδυνάμωση, όπως αλτήρες, πολυόργανα και πάγκοι, μέχρι όργανα για αερόβια γυμναστική.

 

 

Ο μπαμπάς Gamer

Κάτι άλλο για το οποίο φημίζονται οι μπαμπάδες είναι η αγάπη τους για τα παιχνίδια. Έτσι, αν ο μπαμπάς σου είναι πιο μοντέρνος και ψαγμένος τότε θα λατρεύει σίγουρα τα video games. Εάν έχει ήδη παιχνιδομηχανή τότε μπορείς να του χαρίσεις ένα ή περισσότερα καινούρια games ή και ένα επιπλέον controller για να παίζετε παρέα. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να διαλέξεις εσύ μία κονσόλα. Φυσικά, οι next gen κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Series X έχουν προτεραιότητα στις επιλογές σου.

Μια εναλλακτική επιλογή είναι να του πάρεις μια retro παιχνιδομηχανή για να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια της νιότης του που τα έχει καταχωνιασμένα στο πατάρι γιατί η μηχανή του χάλασε. Δεν θα δυσκολευτείς να βρεις γιατί πολλοί gamers αγαπάνε τα παλιά κλασικά παιχνίδια.

Επίσης, χρήσιμο δώρο θα ήταν και μια τιμονιέρα για να απολαμβάνει στο έπακρο τα αγαπημένα του racing games ή ένα Virtual Reality Headset. Τέλος, αυτό που σίγουρα θα αγαπήσει και θα σε λατρέψει γι’ αυτό, είναι εάν του πάρεις είναι ένα racing κάθισμα, ή μία πολυθρόνα δαπέδου Playseat PUMA Active. Κάθε φορά που θα παίζει θα γίνεται και πάλι παιδί.

 

 

Για τον μπαμπά “Master Chef”

Αν o μπαμπάς είναι λάτρης της μαγειρικής, και του αρέσουν οι γαστρονομικοί πειραματισμοί, τότε υπάρχουν πολλές επιλογές δώρου.

Ξεκινώντας από τα πιο απλά και κλασικά θα μπορούσες να του χαρίσεις ένα όμορφο μαχαίρι κουζίνας. Επίλεξε ένα καλό μαχαίρι με μια ωραία θήκη και σίγουρα θα ενθουσιαστεί. Μπορείς να του προσφέρεις ένα τηγάνι που θα ήθελε να πάρει ή κάποια άλλη συσκευή. Ένα blender, έναν πολυκόφτη ή γιατί όχι ένα πολυμίξερ. Εάν η μαγειρική είναι το πάθος του τότε σίγουρα θα εκτιμήσει μία «ναυαρχίδα» για την κουζίνα, όπως είναι η κουζινομηχανή.

Αν ο μπαμπάς είναι λάτρης του BBQ, υπάρχουν εξαιρετικές ψηστιέρες για όλα τα γούστα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου όποιες κι αν είναι. Ψησταριές μικρές, μεγάλες, υγραερίου, κάρβουνου ακόμα και ηλεκτρικές. Εάν ο μπαμπάς σου περνάει τα σαββατοκύριακα ψήνοντας, τότε μην το πολυσκέφτεσαι. Εκείνος θα το χαρεί, κι εσύ θα απολαμβάνεις τις λιχουδιές που φτιάχνει.

 

 

Το καλύτερο δώρο της τελευταίας στιγμής

Ακόμα κι αν δεν έχεις αποφασίσει ποιο είναι το κατάλληλο δώρο για τον μπαμπά σου, δεν υπάρχει λόγος άγχους. Υπάρχουν και οι Δωροκάρτες. Απλά χαρίζεις στον μπαμπά μια Δωροκάρτα Κωτσόβολος και τον αφήνεις να επιλέξει ο ίδιος το δώρο που του ταιριάζει. Διάλεξε μία κάρτα «Για τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου», επέλεξε το ποσό που θέλεις να διαθέσεις, γράψε τις ευχές σου και στείλε τη Δωροκάρτα σε συσκευασία δώρου!

Μπορείς να δεις ακόμη