ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες, με το κέλυφος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. ούζο
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 στικ σέλερυ, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- Αλάτι
- 300 γρ. φέτα
- Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι ρίξε τις πιπεριές, το σέλερυ και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξε το κρεμμύδι και σόταρε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε τις γαρίδες και σόταρέ τες κι αυτές μέχρι να πάρουν χρώμα. Πρόσθεσε και το σκόρδο και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά. Ρίξε μέσα το μπούκοβο και μετά σβήσε με το ούζο και περίμενε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμήλωσε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό, ρίξε τη ντομάτα και το αλάτι και μαγείρεψε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Στη συνέχεια, σβήσε τη φωτιά και πασπάλισε με τη φέτα, λίγο μαϊντανό, φρέσκο λάδι και λίγο μπούκοβο. Σέρβιρέ το σε πιάτα ζεστό.
TIPS
Πρόσεξε να μην παραβράσεις τις γαρίδες για να μην λιώσουν. Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις ¼ κ.γ. γλυκάνισο.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ