474
Αν είσαι coffee- lover, ο Chef Δημήτρης Νίκολης σου προτείνει να δοκιμάσεις την κρέμα mousseline αρωματισμένη με καφέ!
Τι θα χρειαστείς:
150 γρ. ανάλατο βούτυρο
350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αυγά ολόκληρα
1 κρόκος
30 γρ. κορν-φλάουρ
1 stick βανίλιας
2 espresso ristretto
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
100 γρ. σαντιγί
Πώς θα τη φτιάξεις:
- Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο για 15’ μέχρι να γίνει αλοιφή.
- Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά με τον κρόκο να αφρατέψουν, πρόσθεσε το κορν-φλάουρ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.
- Ρίξε το μείγμα των αυγών στο ζεστό μείγμα γάλακτος σιγά- σιγά, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα
- Ξύσε τους σπόρους βανίλιας και ανακάτεψέ τους στην κρέμα, πρόσθεσε τα δύο ζεστά espresso, το λικέρ καφέ και συνέχισε το ανακάτεμα.
- Απομάκρυνε την κρέμα από την φωτιά και άφησέ τη να κρυώσει. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανάμειξε την κρέμα με το χτυπημένο βούτυρο.
- Πρόσθεσε στο μείγμα τη σαντιγί και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα
- Μοίρασε το μείγμα σε μπολ σερβιρίσματος και βάλ’τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα. Σέρβιρε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο, κακάο και ξύσμα σοκολάτας Gianduja.