689
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Φτιάχνονται πανεύκολα ψήνονται σε λίγα λεπτά και όταν δεν… κάθονται σπίτι πάνε παντού.
Υλικά για 12 κομμάτια
- 250γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- 12γρ. μπέικιν πάουντερ
- 125γρ. καστανή ζάχαρη
- 75γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 75γρ. ξηρούς καρπούς
- 100γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 150γρ. ξινόγαλα
- 125γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 2 αβγά μέτρια ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ
- Προσθέτουμε τα κράνμπερις, τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
- Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, το ξινόγαλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν
- Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε το μείγμα με μαρίζ
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζουμε να κρυώσουν εντελώς
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/1645982035583366/’ width=’400′]