717
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 4-6 άτομα:
- 3 μήλα καλά πλυμένα
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 2 αβγά
- 30γρ. ζάχαρη
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200γρ. γάλα
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- μέλι
- κανέλα
- καρύδι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε.
- Πρώτα αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο κι έπειτα τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους. Τα κόβουμε οριζόντια σε λεπτές ροδέλες και τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
- Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και όταν κάψει καλά, βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και τις ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή δεν πρέπει να βάζουμε πάρα πολλές μαζί για να μπορούμε να τις γυρίσουμε με ευκολία στο τηγάνι.
- Όταν ροδίσουν οι τηγανίτες από τη μια, τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τις σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα.