1,3K
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά:
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη, καστανή
- 50 γρ. ζάχαρη, λευκή
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 195 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το βούτυρό μας και να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τις σταγόνες σοκολάτας και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σχετικά ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ιδανικά το αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ.
- Στρώνουμε στον κάδο του Air fryer μια λαδόκολα. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και πλάθουμε ένα μπαλάκι. Το ποθετούμε πάνω στη λαδόκολα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους ώστε, φουσκώνοντας, να μη κολλήσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα μπισκότα μας.