Apple Spring Loaded Event – Νέοι iMac και iPad Pro, Air Tag και πολλές ακόμα ανακοινώσεις
Το βράδυ της Τρίτης 20 Απριλίου η Apple προχώρησε σε μια παρουσίαση διάρκειας μιας ώρας, την οποία ονόμασε “Spring Loaded”.
Για τα αχνιστά μύδια
Τοποθετώ μια χαμηλή κατσαρόλα στην εστία για να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρασί και τα φρέσκα κρεμμύδια, ένα δαφνόφυλλο, μία σκελίδα σκόρδο και τις άκρες από το φινόκιο. Προσθέτω τα μύδια, κλείνω το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνω για περίπου 3-5 λεπτά για να αχνίσουν. Αδειάζω σ’ ένα μπολ τα μύδια από την κατσαρόλα, φυλάω τον ζωμό και αφαιρώ όσα δεν έχουν ανοίξει.
Για το κους κους
Στην ίδια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω το φινόκιο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μία ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο. Προσθέτω στην κατσαρόλα το κους κους με το ούζο, τον ζωμό από τα μύδια και λίγο βασιλικό. Όταν αρχίσει να απορροφάει τα υγρά προσθέτω και την ντομάτα και αφήνω να μαγειρευτεί για ακόμη 5 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο βάζω μέσα τα μύδια με επιπλέον ελαιόλαδο και αρωματίζω με ψιλοκομμένο βασιλικό, ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω πολύ καλά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρω σε πιατέλα και πασπαλίζω με επιπλέον ξύσμα λεμονιού και βασιλικό.