Ο τηλεοπτικός σεφ Giorgio Spanakis βρέθηκε στο κατάστημά μας στο Περιστέρι και ετοίμασε με το ραβδομπλέντερ της Braun, Falafel σε wrap με φύλλα μαρούλι falafel, λαχανικά Julien και σάλτσα ταρτάρ! Δες τη συνταγή παρακάτω:
Υλικά falafel για 6 wrap:
– 500gr βρασμένα κρεμμύδια
– 1 τεμ ξερό κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 2 κουτ. γλυκού κίμινο
– αλάτι
– πιπέρι
– 1/2 μάτσο μαϊντανό
– σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουνε σε κρύο νερό για 12 ώρες ( μία νύχτα) σε μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα ρεβύθια. Στεγνώνουμε καλά τα ρεβύδια και πολτοποιούμε στον κάδο-κοπτήριο του ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα, ρίχνουμε μαζί και το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό το αλατοπίπερο και το κύμινο. Σκεπάζουμε το μείγμα με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30′. Τέλος ζεσταίνουμε το λάδι στους 170 βαθμούς περίπου και τηγανίζουμε τα φαλάφελ 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σερβίρουμε ζεστά με διάφορες σάλτσες.
Υλικά για τη σάλτσα ταρτάρ.
40 γρ. μαγιονέζα (2 κουτ. σούπας)
20 γρ. μουστάρδα (2 κουτ. γλυκού)
1 τεμ. αγγουράκι στο ξίδι (ή τουρσί ανάμεικτο)
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
5 γρ. κάπαρη (σπόροι)
3 ml ξίδι λευκό (1 κουτ. γλυκού)
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
Υλικά για το wrap:
– 1 μαρούλι κλασικό
– 2 καρότα
– 1/4 κόκκινο λάχανο
– 1 αγγούρι