Αλμυρό κέικ
Από την Ιωάννα Σταμούλου Υλικά για ένα ταψάκι Διαμ: 26εκ. 3 αβγά 125γρ. ελαιόλαδο 3 κρεμμυδάκια
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Τo πρώτο τραπέζι της χρονιάς συνηθίζεται να είναι το πιο πλούσιο και ξεχωριστό από όλα. Γι’ αυτό και το εμπλουτίζουμε με πιάτα από ξεχωριστές πρώτες ύλες που μπορούν να το κάνουν αξέχαστο!
Επιλέγουμε τυριά που είναι πιο ιδιαίτερα σε γεύση όπως παλαιωμένη κρητική γραβιέρα, μετσοβόνε, αλλά και ιταλική παρμεζάνα, γαλλικό brie, camembert, κατσικίσιο κορμό chevre και από αλλαντικά Prosciutto, jamon, bresaola, σαλάμι, μορταδέλα, λούζα, καβουρμάς σερβιρισμένα μαζί με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, chutney και σταφύλια.
Μπορεί η γαλοπούλα να είναι για πολλούς η πρώτη επιλογή στο γιορτινό τραπέζι και να μαγειρεύεται ψητή αφού πρώτα μαριναριστεί, ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές
Νόστιμο πουλερικό με μπόλικο λίπος στην πέτσα. Συνήθως ψήνεται ολόκληρη μαζί με πορτοκάλι, μπράντι και μπαχαρικά, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε και σε κομμάτια (στήθος, φιλέτα, μπούτια)
Κάνει την τέλεια σούπα, ενώ μαγειρεύεται εξαιρετικά στο φούρνο και στην κατσαρόλα κρασάτος.
Μικρό πουλερικό πιο φτωχό σε λιπαρά από το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα, έχει πιο κίτρινο και νόστιμο κρέας και μαγειρεύεται εξαιρετικά στην κατσαρόλα με κρασάτες και λεμονάτες σάλτσες ή κόκκινα φρούτα, εσπεριδοειδή και κονιάκ.