Κυριακάτικο brunch στο σπίτι σου!

by K Admin

share image_brunch

 

Η Κυριακή είναι αναμφισβήτητα μια πολύ καλή ευκαιρία για να απολαύσεις μαζί με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή με τους φίλους σου ένα γεμάτο, απολαυστικό γεύμα… το γνωστό πλέον, brunch!

Τι σημαίνει Brunch; Η λέξη προέρχεται από το breakfast & το lunch και σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, το γεύμα που συνδυάζει το πρωινό και το μεσημεριανό, και συνήθως σερβίρεται κατά τις 12:00 με 13:00!

Για να ετοιμάσεις ένα λουκούλειο brunch με διαφορετικές αλμυρές και γλυκιές επιλογές για τους αγαπημένους σου, ανακαλύψαμε μερικές συνταγές της Kenwood που θα σε εμπνεύσουν!

 

Τηγανίτεςshutterstock_374570881

Ποσότητα: 8 τηγανίτες ή κρέπες
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά & χρόνος για να σταθεί η ζύμη
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συσκευή: Κουζινομηχανή– Χτυπητήρι

Υλικά

115γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό
280ml γάλα
λίγο λάδι, για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθέτησε το αλεύρι και το αλάτι στο μπολ της Kenwood. Πρόσθεσε τα αυγά και ένα τέταρτο από το γάλα. Ανακάτεψε με το Χτυπητήρι στην ταχύτητα 1, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Σταδιακά Ανακάτεψε και το υπόλοιπο γάλα για να κάνεις ένα πιο ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Ρίξε το μείγμα σε μια κανάτα, σκέπασέ το και άφησε το να σταθεί για 30 λεπτά, για να μπορέσει το άμυλο να φουσκώσει και να επιτύχεις μια πιο ελαφριά ζύμη.
  3. Ζέστανε πολύ λίγο λάδι σε ένα τηγάνι 20εκ. με παχιά βάση. Ρίξε τόση ζύμη όση χρειάζεται για να γίνει και λεπτή στρώση που θα καλύπτει τη βάση του τηγανιού. Κούνησε το τηγάνι για να απλωθεί η ζύμη σε όλο το τηγάνι.
  4. Τηγάνισε σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρυσό χρώμα. Γύρισε τις τηγανίτες και τηγάνισε τις για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  5. Μετέφερε σε ένα δίσκο. Επανάλαβε  με την υπόλοιπη ποσότητα ζύμης για να φτιάξεις 8 τηγανίτες, τις οποίες θα τοποθετήσεις την μία πάνω στην άλλη, με απορροφητικό χαρτί ενδιάμεσα. Διατήρησε τις ζεστές στον φούρνο, μέχρι να τελειώσεις το τηγάνισμα.
  6. Σέρβιρε πασπαλισμένες με ζάχαρη και χυμό λεμονιού ή χρησιμοποίησε τις σύμφωνα με τη συνταγή ή με κρέμα γάλακτος και μύρτιλλα!

 

 

Μάφιν με μύρτιλλα και καρύδιαblueberry-pecan-muffins-1

Ποσότητα: 12 μάφιν
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Συσκευή & Εργαλείο: Kenwood KM335 Classic Chef– Αναδευτήρας Κ

Υλικά

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15ml (1 κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
200γρ. ψιλή ζάχαρη
2 αυγά
280ml βουτυρόγαλα
5ml (1 κ.γ.) εκχύλισμα βανίλιας
75γρ. βούτυρο, λιωμένο
100γρ. καρύδια πέκαν, χοντροκομμένα
140γρ. μύρτιλλα

 

Εκτέλεση

  1. Άπλωσε χαρτί σε ένα ταψί με υποδοχές για 12 μάφιν/κεκάκια. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Ρίξε το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και τη ζάχαρη στο μπολ της Kenwood. Προσάρμοσε το Χτυπητήρι.
  2. Χτύπησε τα αυγά, το βουτυρόγαλα, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Άδειασε το μείγμα στο μπολ της Kenwood και χτύπησε το στην ταχύτητα 1, μέχρι να δέσει, φροντίζοντας να μην το αναμείξεις υπερβολικά.
  3. Πρόσθεσε τρία τέταρτα καρύδια και τα βατόμουρα και άδειασε τα στο μείγμα για τα μάφιν. Μοίρασε το στις φόρμες.
  4. Πασπάλισε με τα υπόλοιπα καρύδια και ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Μεταφέρε τα σε μια σχάρα, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο και σέρβιρε ζεστά!

 

Παραλλαγή
Μπορείς να αντικαταστήσεις τα μύρτιλλα με βατόμουρα, μούρα ή με ραβέντι, κομμένα σε κομματάκια των 5χιλ., για να έχεις ποικιλία γεύσης. Αν επιθυμείς μπορείς να πασπαλίσεις τα μάφιν με 15ml (1 κ.σ.) ζάχαρη ντεμεράρα, πριν τα βάλεις για ψήσιμο, προκειμένου να επιτύχεις ένα τραγανιστό τελείωμα.

 

 

Αυγά Ομελέταshutterstock_373647136

Χρόνος προετοιμασίας:  1 λεπτό
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 4

Συσκευή: Κουζινομηχανή Kenwood KM096 Major Cook

 

Υλικά

Βούτυρο 25γρ.

Αυγά (χτυπημένα) 10

Αλάτι 10ml (2κ.γ.)

Κρέμα γάλακτος 25ml

 

Εκτέλεση:

  1. Προσάρμοσε τον Αναδευτήρα Flexi, ρύθμισε την θερμοκρασία στους 110°C και την ταχύτητα ανάδευσης στο 3. Πρόσθεσε το βούτυρο στο μπολ και άφησέ το μέχρι να ζεματιστεί.
  2. Πρόσθεσε τα αυγά, το αλάτι και την κρέμα γάλακτος, μείωσε την θερμοκρασία στους 80°C και ρύθμισε την ταχύτητα ανάδευσης στο 1. για 2 λεπτά. Ρύθμισε ξανά την ταχύτητα ανάδευσης στο 2 για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά αλλά έχοντας ακόμα λίγα υγρά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
  3. Σέρβιρε σε ένα βουτυρωμένο Αγγλικό μάφιν με λίγο τραγανό μπέικον.

 

 

Smoothie Φρούτωνshutterstock_372129073

Απόλαυσε ένα ρόφημα πλούσιο σε βιταμίνες με τη βοήθεια της νέας σειράς ραβδο-μπλέντερ Triblade της Kenwood.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά
Μερίδες: 1 – 2

 

Υλικά

  • 5 φράουλες, καθαρισμένες
  • 1 kiwi, καθαρισμένο
  • Χυμό πορτοκαλιού 250ml
  • ½ μπανάνα

 

Εκτέλεση

  1. Πρόσθεσε όλα τα υλικά στο δοχείο μεζούρα της σειράς Triblade.
  2. Προσάρμοσε τη ράβδο και βύθισέ την στο δοχείο. Ανάμιξε τα υλικά στην λειτουργία Turbo για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα για να φτιάξεις ένα υγιεινό smoothie φρούτων.
  3. Αφαίρεσε την αποσπώμενη αντιολισθητική βάση και χρησιμοποίησε την ως καπάκι για αποθήκευση. Ανακίνησε ή ανακάτεψε πριν σερβίρεις. Πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες.

Μπορείς να δεις ακόμη