Ντόνατς: ιδανική επιλογή για πάρτι!

by K Admin

shutterstock_364115801

 

Τα ντόνατς  ξετρελαίνουν μικρούς και… μεγάλους και αποτελούν μια ωραία και «πολύχρωμη» επιλογή για τον μπουφέ του πάρτι! Ακόμα πιο ωραίο είναι ότι μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα και να τα διακοσμήσεις ανάλογα την όρεξη και την περίσταση!

Δες, λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να τα δημιουργήσεις και να κλέψεις τις εντυπώσεις με τη βοήθεια της  συσκευής για Donuts της Ariete.

 

 

Βασική Συνταγή για Ντόνατς

Υλικά:ariete-muffin-cupcake-188-dettaglio01

5 γρ μαγιά για γλυκά

90ml χλιαρό πλήρες γάλα

20 γρ μαλακωμένο βούτυρο

200 γρ αλεύρι

25γρ ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

 

Εκτέλεση:

Ένωσε όλα τα υλικά σε ένα ευρύχωρο μπολ και ανακάτεψε καλά με τη βοήθεια ενός μίξερ κουζίνας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα χωρίς σβόλους. Άναψε την πλάκα Party Time και περίμενε μέχρι να σβήσει η πράσινη ενδεικτική λυχνία έτοιμη για ψήσιμο. Σε αυτό το σημείο άνοιξε την πλάκα και βάλε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής το μίγμα μέχρι να γεμίσει έως κάτω από το χείλος της πλάκας. Κλείσε και άφησε να ψηθεί για 5/6 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν καλά τα ντόνατς και να έχει ψηθεί το εσωτερικό τους. Διακόσμησε στη συνέχεια ανάλογα με το γούστο σου με ζάχαρη άχνη, γλάσο η γκανάζ.

 

 

Tips για διαφορετικές γεύσεις ντόνατς:

Για ντόνατς με σοκολάτα ακολούθησε τη βασική συνταγή και πρόσθεσε 50γρ κακάο σε σκόνη και μείωσε το αλεύρι στα 170 γρ.

Αν θέλεις ντόνατς με καρύδα πρόσθεσε 50γρ καρύδα σε σκόνη και μείωσε το αλεύρι στα 150γρ.

Για ντόνατς  με φουντούκια πρόσθεσε 50 γρ τριμμένα φουντούκια

Και αν θέλεις  με σταγόνες σοκολάτας πρόσθεσε 50 γρ σταγόνες.

 

 

ntonats

 

 

Πως φτιάχνεις Γλάσο και Γκανάζ για να τα διακοσμήσεις !

Αφού έφτιαξες τα ντόνατς, διακόσμησε την επιφάνειά τους για να γίνουν ακόμη πιο θεαματικά και ελκυστικά!

 

shutterstock_369748643Γλάσο

Υλικά: Για να φτιάξεις έγχρωμο γλάσο χρειάζεσαι 90γρ ζάχαρη άχνη, 1 κουτάλι γάλα και χρωστικό τροφίμων. Για γλάσο σοκολάτας χρειάζεσαι και πάλι 90γρ ζάχαρη, 10 γρ. κοσκινισμένο κακάο και 2 κουτάλια γάλα!

Εκτέλεση:

Χτύπησε καλά όλα τα υλικά με τους ηλεκτρικούς αναδευτήρες μέχρι να πάρεις μια σφιχτή κρέμα (αν είναι αναγκαίο, αραίωσε και με άλλο γάλα μέχρι να πάρεις την επιθυμητή υφή). Βούτηξε την επιφάνεια των donuts στο γλάσο για να καλύψεις το επάνω μέρος.

Γκανάζ σοκολάτας:

Υλικά: 100 γρ. σοκολάτα υγείας, 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση: Λιώσε τη σοκολάτα σε ένα «μπεν μαρί» και πρόσθεσε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με έναν αναδευτήρα. Άφησε να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα και βούτηξε την επιφάνεια των donuts στην κρέμα σοκολάτας για να καλύψεις το επάνω μέρος. Διακόσμησε με χρωματιστή τρούφα, χρωματιστούς κρυστάλλους ζάχαρης, άλευρο καρύδας ή γκρανέλα.

 

Γκανάζ με λευκή σοκολάτα  (βάση για άλλες γεύσεις)

Υλικά: 125 γρ. σοκολάτας υγείας, 75 γρ. υγρής κρέμας γάλακτος.

Εκτέλεση: Ζέστανε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά χωρίς να τη βράσεις και όταν θα είναι ζεστή πρόσθεσε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακάτεψε με έναν αναδευτήρα μέχρι να λιώσει εντελώς. Άφησε να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα και βούτηξε την επιφάνεια των donuts στην κρέμα λευκής σοκολάτας για να καλύψεις το πάνω μέρος. Διακόσμησε με χρωματιστή τρούφα, χρωματιστούς κρυστάλλους ζάχαρης, άλευρο καρύδας ή γκρανέλα.

Αν θέλεις να παρασκευάσεις γκανάζ με φιστίκι ή φουντούκι πρόσθεσε στη βάση της λευκής γκανάζ το 10% του βάρους της σε πάστα φιστικιού ή φουντουκιού, ανέμιξε καλά και χρησιμοποίησε για να διακοσμήσεις όπως στις παραπάνω ενδείξεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη