Κουραμπιέδες τριαντάφυλλο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • Για τους κουραμπιέδες

    • 200 γρ. βούτυρο
    • 125 γρ. βούτυρο γάλακτος από αιγοπρόβειο γάλα
    • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 5 κ.σ. ροδόνερο
    • 550 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
    • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος
    • 100 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
    • 15 τριαντάφυλλα μικρά αποξηραμένα τριμμένα με τα χέρια
  • Για την επικάλυψη

  • Ζάχαρη άχνη
  • Ροδόνερο
  • 20 τριαντάφυλλα μικρά αποξηραμένα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τους κουραμπιέδες:

Χοντροκόβω τα φιστίκια και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα στο blender και τα κρατάω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα 2 είδη βουτύρων και τη ζάχαρη άχνη και με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάω το μείγμα για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα λευκό μείγμα σαν σφιχτή σαντιγί. Χαμηλώνω την ταχύτητα, προσθέτω το ροδόνερο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Αλλάζω εξάρτημα και βάζω το γάντζο ζύμης και συνεχίζω να χτυπάω ενώ προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι ελαφρώς τριφτή. Βγάζω τη ζύμη από τον κάδο, τη δουλεύω λίγο με τα χέρια και στη συνέχεια την ανοίγω με τον πλάστη, αν όχι όλη μαζί, λίγη-λίγη σε πάχος 1εκ. και την κόβω σε τετράγωνα κομμάτια 20γρ. το καθένα. Στρώνω τους κουραμπιέδες σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν λίγο χρώμα και να κάνουν ρωγμές. Βγάζω τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνω να κρυώσουν. Ραντίζω με ροδόνερο και στη συνέχεια τους πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Βάζω τους κουραμπιέδες σε πιατέλες και σε κάθε στρώση πασπαλίζω ξανά με ζάχαρη άχνη, τριανταφυλλάκια και τριμμένο φιστίκι.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη