|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα και μπανάνα – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα μαζί με τον Γιάννη Παρίκο, από το olivemagazine.gr, και μας φτιάχνουν την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή για κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα και μπανάνα στο φούρνο ατμού Electrolux EOB9956XAX.

ΥΛΙΚΑ

  • Για την κρέμα:

  • 1 lt κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα πλήρες
  • 250 ml κρόκοι αυγού
  • 225 ml ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια
  • Για τη σάλτσα:

  • 160 γρ. σοκολάτα 60%
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. μέλι
  • 100 γρ. πουρέ μπανάνας (2 ώριμες μπανάνες)
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Εκτέλεση για την κρέμα:

 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους. Στη συνέχεια προσθέτεις το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα περνάς από σινουά. Βάζεις το μείγμα σε βαθιά πιάτα, ή μπολάκια και κλείνεις καλά με μεμβράνη. Τοποθετείς τα πιάτα στο φούρνο με τον ατμό, στους 90 °C, και μαγειρεύεις για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσουν..

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα σοκολάτα-μπανάνα:

 

Τοποθετείς ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνεις μέσα την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και μόλις πάρει μια βράση το βγάζεις από τη φωτιά. Ρίχνεις σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύεις έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Βάζεις τις μπανάνες σ’ έναν πολυκόφτη και τις πολτοποιείς, ρίχνεις κι αυτό το μείγμα μέσα στη σοκολάτα κι ανακατεύεις.

 

Σερβίρισμα

 

Βγάζεις τις κρέμες από το ψυγείο και ρίχνεις πάνω μια λεπτή στρώση από τη σοκολάτα και μία μπάλα παγωτό.

 

 

TIPS

 

Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα καθαρισμού με ατμό για να καθαρίσεις ευκολότερα το φούρνο Electrolux EOB9956XAX σου.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

Δείτε ακόμη Άρθρα