1,7K
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά
2/3 φλ. καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
2 φλ. μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια
2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 3/4 φλ. γάλα
1/3 φλ. μέλι
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
2 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. |
2 | Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ. |
3 | Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, ρίχνουμε τα πεκάν σε ένα ταψί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. |
4 | Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια, τα ψημένα πεκάν, την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. |
5 | Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το μέλι, τα αυγά, το μισό βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε να συνδυαστούν τα υλικά. |
6 | Απλώνουμε ομοιόμορφα 2 φλ. μύρτιλα στον πάτο του ταψιού (εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύρτιλα, δε χρειάζεται να τα αποψύξουμε). |
7 | Καλύπτουμε τα μύρτιλα με το μείγμα βρώμης. |
8 | Περιχύνουμε τη βρώμη με τα υγρά υλικά και ανακινούμε το ταψάκι, ώστε το γάλα να πάει παντού. |
9 | Απλώνουμε τα υπόλοιπα (1/2 φλ.) μύρτιλα από πάνω και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά). |
10 | Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 42-47 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |
11 | Αφαιρούμε τη βρώμη από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. |
12 | Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού. |