ΜΟΥΣΛΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΚΑΝ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο


Υλικά

2/3 φλ. καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

2 φλ. μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια

2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 3/4 φλ. γάλα

1/3 φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα

2 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
2 Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ.
3 Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, ρίχνουμε τα πεκάν σε ένα ταψί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
4 Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια, τα ψημένα πεκάν, την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
5 Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το μέλι, τα αυγά, το μισό βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε να συνδυαστούν τα υλικά.
6 Απλώνουμε ομοιόμορφα 2 φλ. μύρτιλα στον πάτο του ταψιού (εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύρτιλα, δε χρειάζεται να τα αποψύξουμε).
7 Καλύπτουμε τα μύρτιλα με το μείγμα βρώμης.
8 Περιχύνουμε τη βρώμη με τα υγρά υλικά και ανακινούμε το ταψάκι, ώστε το γάλα να πάει παντού.
9 Απλώνουμε τα υπόλοιπα (1/2 φλ.) μύρτιλα από πάνω και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά).
10 Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 42-47 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
11 Αφαιρούμε τη βρώμη από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
12 Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.

Μπορείς να δεις ακόμη