Μάφινς με κομματάκια σοκολάτας, κράνμπερις και ξηρούς καρπούς

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Φτιάχνονται πανεύκολα ψήνονται σε λίγα λεπτά και όταν δεν… κάθονται σπίτι πάνε παντού.

Υλικά για 12 κομμάτια

  • 250γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 12γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125γρ. καστανή ζάχαρη
  • 75γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 75γρ. ξηρούς καρπούς
  • 100γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 150γρ. ξινόγαλα
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 2 αβγά μέτρια ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ
  3. Προσθέτουμε τα κράνμπερις, τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  4. Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, το ξινόγαλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν
  5. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε το μείγμα με μαρίζ
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C
  7. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζουμε να κρυώσουν εντελώς

 

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/1645982035583366/’ width=’400′]

Μπορείς να δεις ακόμη