Παρφέ μόκα με καραμελωμένα αμύγδαλα
Από την Ιωάννα Σταμούλου Ένα παγωτό που θα κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση όποτε κι αν το σερβίρεις.
Δεν υπάρχει παιδάκι που δεν τρελαίνεται για παγωτό και πιθανώς... ούτε κι ενήλικας. Για αυτό και η ύπαρξη παγωτού στο πάρτι, ακόμα και αν αυτό δεν γίνεται καλοκαίρι, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλά... χαμόγελα! Κι επειδή μας αρέσει να μπαίνουμε στην κουζίνα και να ετοιμάζουμε σπιτικές λιχουδιές, σου προτείνουμε 3 διαφορετικές συνταγές για να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με την Παγωτομηχανή της Ariete !
Υλικά:
400 ml πλήρες γάλα
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
80 gr ζάχαρη
1 φιαλίδιο άρωμα βανίλιας
1. Σε ένα μπολ ανέμιξε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει εντελώς.
2. Πρόσθεσε το γάλα και ανέμιξε.
3. Ψύξε για 3-4 ώρες και ακολούθησε τις οδηγίες.
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
85 gr ζάχαρη
2 αυγά
1 φιαλίδιο άρωμα βανίλιας
45/60 gr κακάο σε σκόνη (κατά προτίμηση)
1. Ανέμιξε το κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
2. Πρόσθεσε τα αυγά και τη βανίλια στο μίγμα και ανέμιξε τα καλά.
3. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανέμιξε καλά.
4. Ψύξε για 3-4 ώρες και ακολούθησε τις οδηγίες.
3 κρόκοι
85 gr ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
1 φιαλίδιο άρωμα βανίλιας
1. Χτύπησε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα ευρύ δοχείο.
2. Πρόσθεσε λίγο λίγο το γάλα και την κρέμα γάλακτος και βράσε σε χαμηλή φωτιά ανακατώνοντας σταθερά για να πήξει (περίπου 10 λεπτά). Το μίγμα θα πρέπει να κολλάει στο κουτάλι.
4. Άφησε να κρυώσει, στη συνέχεια πρόσθεσε τη βανίλια και ανακάτεψε καλά.
5. Ψύξτε και ακολουθήστε τις οδηγίες.
500/600 gr φρούτα (όπως φράουλες, σμέουρα, μύρτιλα, ή φρέσκο ανανά)
60 gr ζάχαρη
1. Χτύπησε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για να γίνουν πολτός τα φρούτα.
2. Ψύξε για 3-4 ώρες και ακολουθήστε τις βασικές οδηγίες.