8,8K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 2-3 πατάτες μέτριες βρασμένες, σε κύβους
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες μικρές σε ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα, σε κομματάκια
- αλάτι, πιπέρι
Για την ομελέτα
- 8 αβγά
- 1 φλ. του καφέ γάλα
- 2 κ. σ. κορνφλάουρ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200οC
- Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τους κύβους της πατάτας και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε τον μαϊντανό.
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 23Χ33 και απλώνουμε μέσα το μίγμα του τηγανιού. Ανάμεσα του μοιράζουμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια και τη φέτα.
- Σε ένα μπολ αραιώνουμε το κορν φλάουρ στο γάλα, προσθέτουμε τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.
- Σερβίρουμε την ομελέτα σε επιφάνεια κοπής ή πιατέλα, μαζί με το χαρτί.
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/764259087450236/’ width=’400′]