Ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά

  • 2-3 πατάτες μέτριες βρασμένες, σε κύβους
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες μικρές σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Για την ομελέτα

  • 8 αβγά
  • 1 φλ. του καφέ γάλα
  • 2 κ. σ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200οC
  2. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε τους κύβους της πατάτας και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε τον μαϊντανό.
  4. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 23Χ33 και απλώνουμε μέσα το μίγμα του τηγανιού. Ανάμεσα του μοιράζουμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια και τη φέτα.
  5. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το κορν φλάουρ στο γάλα, προσθέτουμε τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά.
  6. Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.
  7. Σερβίρουμε την ομελέτα σε επιφάνεια κοπής ή πιατέλα, μαζί με το χαρτί.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/764259087450236/’ width=’400′]

Μπορείς να δεις ακόμη