Πάρε μία Action cam στις διακοπές σου

by Aggeliki Tsoukana

 

Ετοιμάζεσαι να κάνεις ένα υπέροχο καλοκαιρινό ταξίδι. Θέλεις να καταγράψεις τις περιπέτειές σου, τις εξόδους με την παρέα σου, ή τον καταγάλανο ουρανό και το μπλε της θάλασσας του Αιγαίου. Το gadget που θα σε βοηθήσει να καταγράψεις όλες τις δραστηριότητες των διακοπών είναι σίγουρα μια action cam. Και οι λόγοι, αναλύονται παρακάτω.

 

 

Αδιάβροχη κι ανθεκτική για να την παίρνεις μαζί σου παντού

Όλες οι action cams είναι φτιαγμένες για να αντέχουν καταστάσεις που θα εξουδετέρωναν οποιαδήποτε άλλη κάμερα. Υπάρχουν ωστόσο διάφορα επίπεδα ανθεκτικότητας. Κάθε μοντέλο επισημαίνει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την ανθεκτικότητά του. Όπως το βάθος κάτω από το νερό και ανθεκτικότητα στις πτώσεις (π.χ. μέγιστο ύψος πτώσης). Σε αυτήν την περίπτωση σου ταιριάζει μια υποβρύχια κάμερα όπως η σειρά GoPro HERO.

Αν έχεις οικογένεια χρειάζεσαι ένα μοντέλο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των μελών. Υπαίθριες δραστηριότητες, βόλτες με ποδήλατα στην εξοχή, βουτιές σε παραλίες. Η GoXtreme Vision Plus είναι μια πρόταση που ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις σου.

 

 

Τοποθετούνται σχεδόν παντού

Οι action cameras είναι συνήθως σχεδιασμένες για να τοποθετούνται σε τιμόνι, κράνος ή ακόμη και σε ρούχο. Οι περισσότερες προτάσεις χρησιμοποιούν ιμάντες, βίδες στήριξης, λαβή κρατήματος, ή βεντούζες. Έτσι διατηρείται η βάση σταθερή. Σιγουρέψου αν θέλεις μια βάση που θα παραμένει σταθερή ή αν χρειάζεσαι μία που να περιστρέφεται όταν είναι απαραίτητο.

 

 

Μοιράσου άμεσα τις περιπέτειες σου στα social media

Πολλές action cameras έχουν ενσωματωμένο Wi-Fi ώστε να μπορείς να μοιράζεσαι εύκολα τις εμπειρίες σου με τους φίλους σου. Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα σού επιτρέπουν να ελέγχεις βασικές λειτουργίες μέσω ασύρματης σύνδεσης. Με την GoPro Hero9, για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις μέχρι και live stream.

Μπορείς να ξεκινήσεις και να σταματήσεις την εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα συμβατό smartphone. Αυτό θα σου φανεί πολύ χρήσιμο αν θέλεις να τοποθετήσεις την κάμερα σε ένα σταθερό σημείο για να δημιουργήσεις ένα βίντεο με εντυπωσιακές φιγούρες windsurfing.

 

Δώσε περισσότερη «μαγεία» στα βίντεό σου

Πολλοί κατασκευαστές action cams όπως οι GoPro, Sony και DJI, δίνουν μεγάλο βάρος στη δημιουργία συνοδευτικών mobile apps για έξυπνες συσκευές, οι οποίες επιτρέπουν την αξιοποίηση της κάμερας με περισσότερους τρόπους. Τα συγκεκριμένα apps συνήθως σου επιτρέπουν να επεξεργαστείς και να μοιραστείς τις δημιουργίες σου. Ορισμένες σου επιτρέπουν να ελέγχεις απομακρυσμένα τις λειτουργίες της κάμερας και να επισημαίνεις τοποθεσίες στα βίντεό σου κατά τη λήψη. Για παράδειγμα, η Sony HDR-AS50 Action Camera έρχεται με την εφαρμογή PlayMemories Mobile για να μπορείς να αλλάζεις το ζουμ μέσω του smartphone.

Ενδέχεται επίσης να συναντήσεις λειτουργίες που σου επιτρέπουν να αναπαράγεις βίντεο σε slow motion ή να προσθέτεις ειδικά εφέ. Ακόμη και να προσθέσεις στα βίντεό σου δεδομένα τηλεμετρίας όπως ταχύτητα, υψόμετρο και άλλα.

 

 

Διεύρυνε τις λειτουργίες της action cam σου

Οι action cams χρησιμοποιούνται πλέον σε πολλές δραστηριότητες. Είναι σημαντικό να έχεις τις επιλογές εκείνες που θα μπορούν να καλύψουν τωρινές αλλά και μελλοντικές σου ανάγκες. Κάθε εταιρεία διαθέτει πληθώρα αξεσουάρ, όπως βάσεις για διαφορετικές δραστηριότητες, ειδικά περιβλήματα για υποβρύχιες λήψεις και πολλά άλλα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να λάβεις υπόψη σου τη χρήση για την οποία αγοράζεις μια action cam αλλά και ποια αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για το μοντέλο που επιλέγεις.

Μπορείς να δεις ακόμη