Συσκευές κουζίνας για ειδικές αποστολές

by Aggeliki Tsoukana

 

Η κουζίνα του σπιτιού είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας για σένα που θέλεις πάντα να ευχαριστείς αλλά και να εντυπωσιάζεις την οικογένειά σου ή τους καλεσμένους σου. Ένα πετυχημένο πιάτο, ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό, ακόμα και το πιο απλό γλυκό ή αλμυρό σνακ, ξεκινάει πάντα από την κατάλληλη προετοιμασία.

Στην καθημερινότητά σου, μπορεί να χρησιμοποιείς μια ποικιλία συσκευών κουζίνας, που κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη ζωή σου. Ένας έξυπνος φούρνος, μια ηλεκτρική κουζίνα, ένας φούρνος μικροκυμάτων, ή μια πολυκαφετιέρα είναι μόνο μερικές από εκείνες τις συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά για κάθε περίσταση. Στην εξίσωση μπαίνουν και οι ειδικές συσκευές κουζίνας, που είναι σχεδιασμένες για να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές σου.

 

Για ένα θρεπτικό πρωινό ή για να απογειώσεις το πάρτι

 

Βραστήρας αυγών

Το βραστό αυγό αποτελεί σταθερή αξία, είτε τρώγεται ως ένα υγιεινό σνακ, είτε αν περιλαμβάνεται σε ένα πλήρες πρωινό. Σε κάθε περίπτωση, ο βραστήρας αυγών (ή αυγοβραστήρας) είναι μια έξυπνη και πρακτική συσκευή για να ετοιμάσεις, ανάλογα το μοντέλο, από 1 έως 8 αυγά ακριβώς όσο σφικτά τα θέλεις και χωρίς ανησυχίες. Οι βραστήρες αυγών είναι εξαιρετικά εύκολοι στη χρήση. Απλώς τοποθετείς μέσα τα αυγά, προσθέτεις την ποσότητα νερού που απαιτείται και ρυθμίζεις τον χρόνο βρασμού ανάλογα με το αν θέλεις τα αυγά σου μελάτα, μέτρια ή πολύ σφιχτά. Ο βραστήρας κάνει τη δουλειά για εσένα και τα αυγά σου είναι έτοιμα!

 

 

Κρεπιέρα

Αν θέλεις να φτιάχνεις τις δικές σου κρέπες (γλυκές ή αλμυρές) και να τις απολαμβάνεις γρήγορα και εύκολα στο σπίτι σου, μία κρεπιέρα είναι το απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα σου. Ενώ η κουζινομηχανή ή το πολυμίξερ σου θα αναλάβει την παρασκευή βελούδινου και λείου χυλού για κρέπες, η κρεπιέρα «έρχεται» για να αναλάβει το ψήσιμο. Υπάρχουν κρεπιέρες οικιακής χρήστης όπως η κρεπιέρα R-2201, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις επαγγελματικές. Παρέχουν μεγάλη αντικολλητική επιφάνεια και υψηλή ισχύ, ώστε να παρασκευάζεις πεντανόστιμες σπιτικές κρέπες για σένα και τους αγαπημένους σου, στο λεπτό!

 

 

Βαφλιέρα

Η βάφλα αποτελεί ένα μοναδικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους ενώ από τη μυρωδιά της και μόνο είναι ικανή να προκαλέσει λιγούρα! Πλέον μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό που συνδυάζεται εκρηκτικά με αλοιφή σοκολάτας, φρούτα, ξηρούς καρπούς, παγωτό και πολλά άλλα υλικά, με μία μοναδική συσκευή για βάφλες όπως είναι η βαφλιέρα 187 Party Time της Ariete. Εάν αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι ότι δε θα έλεγες όχι σε μια λαχταριστή βάφλα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις μία βαφλιέρα.

 

 

Συσκευές για muffins, cupcake και πολλά άλλα 

Τα αλμυρά ή γλυκά Muffins και Cupcakes είναι η πιο εύκολη λύση, είτε για ένα γρήγορο απογευματινό σνακ ή ακόμα και για ορντέφ. Εξοπλίσου με ένα Muffin Maker και απόλαυσε με την οικογένειά σου ή τους φίλους σου φρέσκα σπιτικά Muffins και Cupcakes. Με τη συσκευή για Muffin & Cupcake 188 της Ariete θα έχεις πάντα λαχταριστές δημιουργίες με φρέσκα υλικά της επιλογής σου.

 

Παγωτομηχανή

Το παγωτό δεν είναι πλέον «αμαρτία». Επέλεξε εσύ τα υλικά και προετοίμασε ένα υγιεινό σπιτικό παγωτό μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Από την παραγωγή στην κατανάλωση στην κυριολεξία, δηλαδή. Θέλεις σπιτικό παγωτό σε μπολάκι, χωνάκι, να είναι μικρό, ή μεγάλο; Βάλε στην κουζίνα σου μια παγωτομηχανή για να τους καταπλήξεις όλους. Αν θέλεις να φτιάχνεις για τους αγαπημένου σου σπιτικό παγωτό, frozen yogurt και σορμπέ, ρίξε ματιά στην παγωτομηχανή Profi Cook PCICM1140.

 

 

 

Διεύρυνε τις μαγειρικές σου δεξιότητες

 

 

Ράβδος Sous Vide

Μάθε τα «μυστικά» της υψηλής γαστρονομίας με μία ράβδος μαγειρικής Sous Vide και εξέπληξε ευχάριστα τους αγαπημένους σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Αυτή η μικρή και πρακτική συσκευή χρησιμοποιεί την πιο επαναστατική μέθοδο μαγειρέματος, κατά την οποία το τρόφιμο σφραγίζεται αεροστεγώς με τη χρήση σακουλοποιού σε μια ειδική θερμοανθεκτική σακούλα και στη συνέχεια μαγειρεύεται σε μια χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε νερό (από τους 40° έως τους 85°C). Μάλιστα, η σφράγιση των τροφίμων σε κενό διατηρεί καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα μαγειρεμένα τρόφιμα σε Sous Vide, που μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 15 ημέρες και για μερικούς μήνες στον καταψύκτη. Απόκτησε μία ράβδος μαγειρικής όπως η Laica SVC107 Ράβδος Sous Vide και διεύρυνε το εβδομαδιαίο μενού του σπιτιού σου.

 

Μηχανή ζυμαρικών

Μας έρχονται στο μυαλό διάφορες ατάκες και στίχοι τραγουδιών που μιλάνε για μακαρόνια, και μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού υπάρχουν πολλοί «μακαρονάδες» εκεί έξω. Έχουν άλλη νοστιμιά τα φρέσκα και λαχταριστά μακαρόνια σε σχέση με τα συσκευασμένα που υπάρχουν στο εμπόριο. Μπορείς με την κατάλληλη μηχανή ζυμαρικών να φτιάξεις σπιτικά μακαρόνια μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να παρασκευάσεις όλους τους τύπους πάστας όπως μακαρόνια, σπαγγέτι, ριγκατόνι, πέννες, ταλιατέλες ή λαζάνια.

Μένει μονάχα να επιλέξεις το πρόγραμμα και τον αντίστοιχο δίσκο διαμόρφωσης, και να ετοιμάσεις απίστευτες γευστικές δημιουργίες. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείψουν χαρακτηριστικά για γρήγορο και εύκολο καθαρισμό της συσκευής, καθώς εκτός από το μαγείρεμα, το καθάρισμα γίνεται αυτόματα. Αν είσαι πιο παραδοσιακός τύπος, υπάρχει για εσένα η μηχανή ζυμαρικών Imperia, η οποία λειτουργεί χειροκίνητα ενώ διαθέτει και λειτουργία με μοτέρ για ακόμα πιο εύκολη χρήση.

 

Αποξηραντής τροφίμων

Ο αποξηραντής τροφίμων είναι μία από τις πιο καινοτόμες συσκευές κουζίνας, που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, ακόμα και χωρίς εμπειρία στη μαγειρική, να αποξηράνει τρόφιμα. Τα αποξηραμένα τρόφιμα, όπως λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, βότανα, κ.ά., διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, με ένα αποξηραντή τροφίμων όπως η συσκευή Hendi 229026, θα μπορείς να φτιάχνεις υγιεινά σνακ, όπως τσιπς λαχανικών και φρούτων, χάρη στους ειδικούς δίσκους που διαθέτει.

 

Εύκολο μαγείρεμα, όπου κι αν βρίσκεσαι

 

Εστία γκαζιού

Οι εστίες γκαζιού είναι σχεδιασμένες για εύκολο, γρήγορο και οικονομικό μαγείρεμα. Κι αν είναι και φορητές, τότε έχεις ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στα μαγειρέματα εκτός σπιτιού. Μία αυτόνομη εστία γκαζιού, όπως η United PGC2323 Μονή Εστία Υγραερίου, είναι ιδανική για κήπους, μπαλκόνια, κάμπινγκ, για το σκάφος ή για την εξοχή. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνοδεύεται και από ειδικό βαλιτσάκι για ευκολία στη μεταφορά.

 

 

Πολυμάγειρας

Αυτή η εξαιρετική συσκευή συμπληρώνει τέλεια οποιοδήποτε τρόπο ζωής και είναι απολύτως κατάλληλη τόσο για εκείνους που μαγειρεύουν τα απλά τοστ και ομελέτες, όσο και για εκείνους που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τη γαστρονομία. Από τις πρώτες μέρες που θα βάλεις ένα πολυμάγειρά στην κουζίνα σου, όπως το Bosch MUC11W12 AutoCook, θα δεις τη διαφορά και θα καταφέρεις να εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο και παράλληλα να φτιάχνεις νόστιμα και υγιεινά γεύματα, χωρίς κόπο και κυρίως χωρίς άγχος. Μάλιστα, χάρη στον compact σχεδιασμό τους, είναι ιδανική λύση και για όσους έχουν μικρή κουζίνα, για το εξοχικό, για τον εργένη ή για τον φοιτητή. Δίχως αμφιβολία, ο πολυμάγειρας θα γίνει αμέσως ο τέλειος σύμμαχός σου στο μαγείρεμα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη